Chicken and Broccoli Zucchini Noodle Stir Fry
11 Gennaio 2023Combine all marinade ingredients in a bowl. Use a paper towel to remove any excess moisture from the chicken breasts. Cut chicken into thin slices. Add the sliced chicken pieces and give it a good mix so each piece is well coated in the marinade. Leave this for at least 10 minutes while you prepare everything else. You can also marinate for an hour or more in the fridge. Wash and chop Broccoli. Drain any excess water. Keep any extra stems separate so you can use them. Cut the onion into thick slices and separate the layers. Chop the ginger and garlic into thin slices. Dice the scallions/green onions, and add the white and light green parts to the onions and put the green leaves to the cilantro and parsley. Roughly chop the cilantro or parsley. Combine all sauce ingredients in a bowl – and set aside. The cornflour will sink to the bottom so it needs to be mixed up just before using. Wash and cut the ends of the zucchini. Spiralize it using the thicker blade. Place the noodles in the colander lined with cheesecloth or paper hand towel to soak up excess moisture – and set aside. Just before adding the noodles to the stir-fry give it a good squeeze with the cloth or paper towel. This is to give the cashews a toasted look and to give the chicken a crisp coating and color. Add ½ tbsp oil in a wok and stir-fry the cashew nuts until lightly toasted. Remove from the pan on a paper towel. To the same pan add another tbsp oil and stir-fry the chicken on high heat. The cornflour in the marinade will give it a crispy coating. Cook for about three minutes. Remove chicken and keep warm while you cook the rest. Stir-fry is a quick process so have all your ingredients ready to go. Add the remaining ½ tbsp oil to the wok. Add the ginger and garlic, followed by the onion and broccoli stems. Saute for about two minutes on med-high heat. Add the broccoli and 2 tbsp water (water creates steam and help cook the broccoli). Cook on medium-high heat until broccoli is tender. Add chicken and cashew nuts back to the pan. Season with salt and pepper. Stir in the prepared sauce and add to the wok – coat everything in the sauce. Add the Zucchini noodles and saute for 3 to 5 minutes – while keeping it al-dente. Lastly, add in the cilantro or parsley. Check and adjust seasoning. (if needed – add salt – depending on the brand of soy sauce used, you may or may not need any additional salt.) Enjoy!
Traduzione in Italiano:
Unisci tutti gli ingredienti di marinata in una ciotola. Usa un tovagliolo di carta per rimuovere qualsiasi umidità in eccesso dal petto di pollo. Tagliare il pollo a fette sottili. Aggiungi i pezzi di pollo a fette e dai un buon mix in modo che ogni pezzo sia ben rivestito nella marinata. Lascia questo per almeno 10 minuti mentre prepari tutto il resto. Puoi anche marinare per un’ora o più in frigo. Lavare e tagliare i broccoli. Scolare qualsiasi acqua in eccesso. Mantieni separati gli steli extra in modo da poterli usare. Tagliare la cipolla a fette spesse e separare gli strati. Taglia lo zenzero e l’aglio a fette sottili. Dai adi gli scalogni/cipolle verdi e aggiungi le parti bianche e verdi chiaro alle cipolle e metti le foglie verdi al coriandolo e al prezzemolo. Tritare approssimativamente il coriandolo o il prezzemolo. Unisci tutti gli ingredienti di salsa in una ciotola e metti da parte. Il flotta di mais affonderà sul fondo in modo che deve essere mescolato appena prima di usare. Lavare e tagliare le estremità delle zucchine. Spirizzalo usando la lama più spessa. Metti i noodles nello scolapasta foderato con garza o asciugamano di carta per assorbire l’umidità in eccesso – e mettere da parte. Poco prima di aggiungere i noodles ai passi da pausa dargli una buona stretta con il panno o il tovagliolo di carta. Questo per dare agli anacardi un aspetto tostato e per dare al pollo un rivestimento e un colore croccanti. Aggiungi ½ cucchiaio di olio in un wok e friggi gli anacardi fino a quando non sono leggermente tostati. Togliere dalla padella su un tovagliolo di carta. Nella stessa padella aggiungi un altro olio cucchiai e friggi il pollo a fuoco alto. Il flusso di mais nella marinata gli darà un rivestimento croccante. Cuocere per circa tre minuti. Rimuovi il pollo e tieniti caldo mentre cuoci il resto. La frittura è un processo rapido, quindi prepara tutti i tuoi ingredienti. Aggiungi il restante olio ½ cucchiaio al wok. Aggiungi lo zenzero e l’aglio, seguito dagli steli di cipolla e broccoli. Salire per circa due minuti a fuoco medio-alto. Aggiungi i broccoli e 2 cucchiai di acqua (l’acqua crea vapore e aiuta a cucinare i broccoli). Cuocere a fuoco medio-alto fino a quando i broccoli sono teneri. Aggiungi pollo e anacardi nella padella. Condire con sale e pepe. Mescolare la salsa preparata e aggiungere al wok: ricoprire tutto nella salsa. Aggiungi i noodles di zucchine e rosola per 3-5 minuti, mantenendolo al -Dente. Infine, aggiungi il coriandolo o il prezzemolo. Controllare e regolare il condimento. (Se necessario – Aggiungi sale – A seconda del marchio di salsa di soia utilizzata, è possibile o non potresti aver bisogno di sale aggiuntivo.) Divertiti!