Apple Honey Tarte Tatin

Apple Honey Tarte Tatin

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Open the puff pastry and roll out to the size of your tart pan. Use the tart pan as a guide and cut a disc Place the pastry on a parchment paper and into the fridge to chill while you work on the apples. Preheat the oven 200 C/ 400 F. Peel, core, and cut the apples into 8 slices and add lemon juice to prevent them oxidizingTip – Cut each apple in half and then each half into two or three depending on the size of the apple Spread the butter in the base of the oven-safe skillet. Sprinkle the sugar, spice mix, and honey over the butter. Arrange the apples over the mix.Tip- Make sure to add more slices in between gaps as the apples will shrink as they cook. Place pan on the stovetop on medium heat and cook for about 7 to 10 minutes. Shake the pan to ensure the butter and sugar combines and evenly caramelizes. Using a tong, turn the apple slices over just flipping each one at about 6 minutes into cooking. The apples will release their juices – then the juices will reduce and the sugar will start to caramelize. As the color becomes a deep amber remove from heat and let cool for 5 minutes. Carefully rearrange the apples with a tong if necessary. Carefully arrange the chilled puff pastry on the top of the apples tucking the sides in. Dock the puff pastry with the tings of a fork. Place in the preheated oven and bake at 200 C/400 F for 10 minutes. After 10 minutes – reduce the temperature to 180 C/360 F and bake further for 15 minutes. When done the pastry will be a golden color and the sides will be bubbling with juices. Remove from the oven and let sit on the countertop for at least 5 to 7 minutes. Flip the pastry when the tart is still warm but not bubbling hot .Tip – The pan has very hot juices so please be very careful and use a gloved hand to do this quickly and without hesitation. To do this safely – Chose the same size serving platter. Place it over the pan making sure to grip both the pan firmly. Then in one quick motion flip the tart onto the platter.Tip – the trick to any juices spilling out is to do it quickly. Serve warm or room temperature just as is or with a dollop of ice cream on the sides.

Traduzione in Italiano:

Apri la pasta sfoglia e stendi le dimensioni della padella. Usa la padella come guida e taglia un disco posizionare la pasticceria su una carta pergamena e nel frigorifero per raffreddare mentre lavori sulle mele. Preriscalda il forno 200 c/ 400 F. buccia, nucleo e taglia le mele in 8 fette e aggiungi il succo di limone per impedire loro di ossidazione – tagliare ogni mela a metà e quindi ogni metà in due o tre a seconda delle dimensioni della diffusione di mela Il burro nella base della padella di sicurezza del forno. Cospargi lo zucchero, il mix di spezie e il miele sul burro. Disporre le mele sul mix.tip- Assicurati di aggiungere più fette tra i lacune mentre le mele si riducono mentre cucinano. Posizionare la padella sul piano cottura a fuoco medio e cuocere per circa 7-10 minuti. Agita la padella per garantire che il burro e lo zucchero si uniscano e caramicchi uniformemente. Usando una pinza, gira le fette di mela semplicemente lanciandole a circa 6 minuti in cottura. Le mele rilascerà i loro succhi, quindi i succhi si ridurranno e lo zucchero inizierà a caramellare. Man mano che il colore diventa un’ambra profonda, rimuovi dal fuoco e lascia raffreddare per 5 minuti. Riorganizzare con cura le mele con una pinza se necessario. Disporre con cura la pasta sfoglia fredda sulla parte superiore delle mele che infila i lati. Accoglia la pasta sfoglia con le colpi di forchetta. Mettere nel forno preriscaldato e cuocere a 200 c/400 F per 10 minuti. Dopo 10 minuti – Ridurre la temperatura a 180 C/360 F e cuocere ulteriormente per 15 minuti. Se eseguita la pasta sarà di un colore dorato e i lati gorgogliano con i succhi. Togli dal forno e lascia riposare sul piano di lavoro per almeno 5-7 minuti. Capovolgi la pasta quando la crostata è ancora calda ma non gorgogliante. Per farlo in modo sicuro, ha scelto il piatto da servizio delle stesse dimensioni. Mettilo sopra la padella assicurandoti di afferrare saldamente la padella. Quindi in un rapido movimento capovolgi la crostata sul piatto. Servire a temperatura calda o ambiente proprio come è o con una cucchiaiata di gelato sui lati.