Asian Skewer Chicken

Asian Skewer Chicken

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

In a glass or stainless bowl ( do not use aluminum or other metal), add all the marinade ingredients along with the chicken. Combine well – cover and leave to marinate for 15 mins on the counter up to 3 hours in the fridge. Thaw chicken an hour before cooking. Soak bamboo skewers in water for 30 minutes (this prevents them from burning). Skewer the chicken and set aside. Put the remaining marinade and ¼ cup water in a saucepan or frypan. Cook the marinade for 2 to 3 minutes until thick like syrup – set aside. Cook the chicken on a hot grill, turning once every 2 minutes until cooked on all sides. About 4 to 5 minutes per skewer. In the last two minutes, brush the chicken with the sauce. This adds a nice glaze. Serve over steamed rice or noodles with the remaining sauce.

Traduzione in Italiano:

In un bicchiere o inossidabile (non utilizzare alluminio o altro metallo), aggiungi tutti gli ingredienti di marinata insieme al pollo. Combina bene: coprire e lasciare marinare per 15 minuti sul bancone fino a 3 ore in frigorifero. Scongelare il pollo un’ora prima di cucinare. Immergi gli spiedini di bambù in acqua per 30 minuti (questo impedisce loro di bruciare). Infilzare il pollo e mettere da parte. Metti la marinata rimanente e ¼ di tazza di acqua in una casseruola o in fritta. Cuocere la marinata per 2-3 minuti fino a quando lo sciroppo spesso, mettiti da parte. Cuocere il pollo su una griglia calda, girando una volta ogni 2 minuti fino a cottura su tutti i lati. Circa 4-5 minuti per spiedino. Negli ultimi due minuti, lava il pollo con la salsa. Questo aggiunge una bella glassa. Servire su riso al vapore o noodles con la salsa rimanente.