Baked Potato Chips
11 Gennaio 2023Preheat the oven to 200 C/ 390 F. Wash the potatoes well. If you prefer, peel the potatoes ( I prefer to leave the potato skin on). Slice them as thin as you can. The thinner the slices the crispier the chips. Place them in a bowl. Add olive oil, salt, pepper and any seasoning you want (such as rosemary, lemon, garlic, paprika). Toss them around in the bowl. Lightly spray two baking pans with cooking oil. Line the potatoes in a single layer making sure they do not touch to prevent sticking. Bake for about 15 to 20 minutes, turning them over ones at around 10 minutes. If you have cut uneven slices (like me). Remove the ones that are done so they won’t burn. Serve with a side of tomato sauce or accompanied with the main course.
Traduzione in Italiano:
Preriscalda il forno a 200 c/ 390 F. Lavare bene le patate. Se preferisci, sbuccia le patate (preferisco lasciare la pelle di patate). Luirli più sottili che puoi. Più sottili sono le fette più croccanti. Mettili in una ciotola. Aggiungi olio d’oliva, sale, pepe e qualsiasi condimento che desideri (come rosmarino, limone, aglio, paprika). Gettali nella ciotola. Spruzzare leggermente due padelle con olio da cucina. Rivestire le patate in un unico strato assicurandoti che non tocchi per evitare di attaccarsi. Cuocere per circa 15-20 minuti, girandoli su quelli a circa 10 minuti. Se hai tagliato fette irregolari (come me). Rimuovi quelli che vengono fatti in modo che non bruci. Servire con un lato di salsa di pomodoro o accompagnato con il piatto principale.