Baked Potato Wedges aka Oven Fried Potato Wedges
11 Gennaio 2023Preheat Oven at 210 C / 420 F. Peel and wash potatoes. Cut each potato cut in half. Then each half into three vertically. Keep in a bowl of water if not using them immediately to prevent oxidation. Drain the potatoes – leaving any excess moisture in there. Place potato wedges in a microwave-safe bowl. Heat in the microwave on high for 2 minutes. Toss them then cook 2 minutes more. Place potatoes in a pot of cold water and boil for approximately three minutes. They should be firm, not soft. Drain the potato wedges well on a paper towel – wipe excess moisture Season with oil, salt, pepper. Add and any seasoning you want -(such as paprika, garlic, rosemary, lemon). I used garlic powder and paprika today. Line a baking tray with baking parchment. Lightly spray the baking parchment with cooking spray to prevent sticking. Place potatoes on a baking tray. Bake for about 30 to 40 minutes turning them around once or twice as needed, until golden brown and crisp. I usually turn them over around 20 mins and keep a close watch over them towards the end because different ovens cook at different timings. Mine took about 35 minutes.
Traduzione in Italiano:
Preriscaldare il forno a 210 C / 420 F. Sbucciare e lavarsi le patate. Tagliare ogni patata tagliata a metà. Quindi ogni metà in tre verticalmente. Tieniti in una ciotola d’acqua se non usi immediatamente per evitare l’ossidazione. Scolare le patate – lasciando l’umidità in eccesso lì dentro. Metti i cunei di patate in una ciotola a microonde. Riscaldare nel microonde in alto per 2 minuti. Lanciali, quindi cuoci altri 2 minuti. Metti le patate in una pentola di acqua fredda e fai bollire per circa tre minuti. Dovrebbero essere fermi, non morbidi. Scolare i cunei di patate bene su un tovagliolo di carta – pulire la stagione dell’umidità in eccesso con olio, sale, pepe. Aggiungi e qualsiasi condimento tu voglia -(come Paprika, Aglio, Rosemary, Lemon). Oggi ho usato l’aglio in polvere e la paprika. Allinea una teglia con pergamena da forno. Spruzzare leggermente la pergamena da forno con spray da cucina per evitare l’attacco. Metti le patate su una teglia. Cuocere per circa 30-40 minuti girandoli una o due volte, fino a doratura e croccante. Di solito li giro per circa 20 minuti e tengo un orologio da vicino verso la fine perché diversi forni cucinano in tempi diversi. Il mio ha richiesto circa 35 minuti.