Balsamic Glazed Salmon
11 Gennaio 2023Take the salmon out of the refrigerator for at least 30 minutes to an hour. Cut it to size if necessary, pat dry with a paper towel. Then, season with just pepper. set asidePro tip – we do not use salt to season now as the soy sauce has salt as well. Combine all marinade ingredients in a bowl. Add the salmon pieces and let marinate for 15 to 30 minutes turning once in between.Pro tip – The longer you marinate the darker the color of the salmon and the lesser the cooking time. I would not recommend it for more than an hour. In a skillet add the oil, and place the salmon skin-side down. Season with salt and pepper. Pro tip – ensure the salmon is dry so the skin will crisp when added to the pan. Cook for 3 minutes then flip the salmon and cook for 2 minutes on the second side. Pro tip – keep the heat on medium-high for the first 2 minutes this will give a nice crisp skin. Then, remove from the pan and set aside.Pro tip – We remove it from the pan after a few minutes to prevent it from overcooking. Use a flat spatula to lift the salmon up and out of the pan. To the same pan, add the remaining marinade along with the stock. Cook on low until it becomes thick and syrup consistency.Pro tip – the longer you cook the thicker the sauce will be. You want to keep a pouring consistency so. you can still continue to cook the salmon. Return the salmon back to the pan. Baste the salmon with the sauce and continue to cook for 4 to 5 minutes more or until done.Pro tip – tilting the pan will help baste the salmon better. Try not to move the fillets much as they are delicate. Taste and adjust seasoning. We have not added salt because soy salt has salt, but it is best to taste now and adjust accordingly.Pro tip – if you use low sodium soy sauce you may need an additional pinch of salt. But, taste first. Remove from heat and let rest for 3 to 5 minutes before you serve.The recommended internal temperature for salmon is at medium of 145 F to 147°F or 60 to 63°C But, you can also serve it at medium-rare of about 122 to 127°F or 50 to 53°C (this is what I prefer to serve my salmon ) Pro tip – resting will continue to cook the salmon further so take that into account as well.
Traduzione in Italiano:
Elimina il salmone dal frigorifero per almeno 30 minuti a un’ora. Taglialo alle dimensioni se necessario, asciugarmi con un tovagliolo di carta. Quindi, condire con solo pepe. Metti da parte la punta: non usiamo il sale per condire ora perché anche la salsa di soia ha sale. Unisci tutti gli ingredienti di marinata in una ciotola. Aggiungi i pezzi di salmone e lascia marinare per 15-30 minuti una volta girando. Non lo consiglierei per più di un’ora. In una padella aggiungere l’olio e posizionare il lato salmone. Condire con sale e pepe. SUGGERIMENTO PRO – Assicurarsi che il salmone sia asciutto in modo che la pelle si croccante quando aggiunta alla padella. Cuocere per 3 minuti, quindi capovolgere il salmone e cuocere per 2 minuti sul secondo lato. SUGGERIMENTO PRO – Mantieni il fuoco a medio -alto per i primi 2 minuti, questo darà una bella pelle croccante. Quindi, rimuovi dalla padella e metti da parte. Suggerimento: la rimuoviamo dalla padella dopo pochi minuti per evitare che si guardi troppo. Usa una spatola piatta per sollevare il salmone su e fuori dalla padella. Nella stessa padella, aggiungi la marinata rimanente insieme allo stock. Cuocere a basso fino a quando non diventa denso e consistenza dello sciroppo. Punta per la punta: più a lungo si cuocere più spessa sarà la salsa. Vuoi mantenere una consistenza versato così. Puoi ancora continuare a cucinare il salmone. Riporta il salmone nella padella. Bastare il salmone con la salsa e continuare a cuocere per 4-5 minuti in più o fino al fatto. Cerca di non spostare i filetti in quanto sono delicati. Assaggia e regola il condimento. Non abbiamo aggiunto sale perché il sale di soia ha il sale, ma è meglio assaggiare ora e regolare di conseguenza. Suggerimento per il pro. Se usi salsa di soia a bassa soia potresti aver bisogno di un pizzico di sale aggiuntivo. Ma prima assaggia. Togliere dal fuoco e lasciare riposare per 3-5 minuti prima di servire. La temperatura interna consigliata per il salmone è a un mezzo da 145 F a 147 ° F o 60 a 63 ° C, ma puoi anche servirla a medio raro di circa Da 122 a 127 ° F o da 50 a 53 ° C (questo è ciò che preferisco servire il mio salmone) PRO – Il riposo continuerà a cuocere ulteriormente il salmone, quindi prendilo in considerazione anche questo.