Balsamic Maple Roast Chicken
11 Gennaio 2023Preheat the oven at 190C / 380 F. Clean and pat dry the chicken thoroughly. Remove any excess fat from inside. Season the inside of the chicken with salt and pepper Compound butter – In a small bowl combine the butter and all the other ingredients for the compound butter. Loosen the skin under the breast and gently fill the gap with compound butter. Brush any remaining butter over the chicken. Fill the bird’s cavity with the herbs, onion, lemon, and half garlic. Tie the legs with a butcher’s twine and tuck the wings under. Place the chicken in the roasting pan breast side up Marinade – In a bowl combine the balsamic marinade ingredients. Pour the marinade over the chicken. Place the remaining herbs in the roasting pan. Lastly, pour the chicken stock into the roasting pan, not over the chicken. Place the roasting pan in the oven.Tip- the stock in the pan will prevent the butter and maples syrup from burning in the oven Roast the chicken for 15 minutes at 220 C / 440 F – then reduce temperature to 180 C / 390 F. Bake for 80 to 90 minutes until the juices run clear basting the chicken every 15 to 20 minutes.Tip – basting gives the chicken a deeper color and more flavor from the balsamic and maple marinade As a guide, you bake the first 15 minutes at 220C/ 450 F, then calculate 20 minutes for every 1 lb or 500 grams chicken at 180 C/ 360 F. Of course, the best guide is until juices run clear or the internal temperature reaches 165 F / 75 C.Tip – The foolproof method would be to use a meat thermometer. The temperature should reach 165 F or 75 C in the thickest part of the thigh or 145 F in the breast. Remove the chicken from the oven and tent it with a foil – Set aside To the same roasting rack with the remaining marinade. Remove any burnt and chard herbs. Add the baby potatoes and chopped fruits (peached, apples, and grapes). Add more fresh herbs. Bake for about 30 minutes or until fork-tender. When done, remove from the pan with a slotted spoon leaving all the juices behind for the gravy. Place the rack on medium-low heat. Add the white wine and deglaze the pan Next, add the flour and cook until it becomes thick. If necessary add more stock or water. Strain through a sieve and pour into a sauce boat. Serve warm with chicken.
Traduzione in Italiano:
Preriscalda il forno a 190C / 380 F. Pulisci e asciugano accuratamente il pollo. Rimuovere il grasso in eccesso dall’interno. Condisci l’interno del pollo con burro composto di sale e pepe – in una piccola ciotola unire il burro e tutti gli altri ingredienti per il burro composto. Allentare la pelle sotto il seno e riempire delicatamente lo spazio con burro composto. Spennellare il burro rimanente sul pollo. Riempi la cavità dell’uccello con erbe, cipolla, limone e mezzo aglio. Lega le gambe con uno spago di un macellaio e infila le ali. Posizionare il pollo nella padella per arrostire la marinata verso l’alto – in una ciotola unire gli ingredienti della marinata balsamica. Versare la marinata sul pollo. Metti le erbe rimanenti nella padella. Infine, versa il brodo di pollo nella padella, non sul pollo. Posizionare la teglia nel forno. Tip- Il brodo nella padella impedirà allo sciroppo di burro e acero di bruciare nel forno arrosto il pollo per 15 minuti a 220 C / 440 F- quindi ridurre la temperatura a 180 C / 390 F. Cuocere per 80 a 90 minuti fino a quando i succhi non funzionano in chiaro il pollo ogni 15-20 minuti. Tip – Basting dà al pollo un colore più profondo e più sapore dalla marinata balsamica e in acero come guida, fai incollando i primi 15 minuti a 220CC / 450 F, quindi calcola 20 minuti per ogni pollo da 1 libbre o 500 grammi a 180 C / 360 F. Naturalmente, la guida migliore è fino a quando i succhi non funzionano o la temperatura interna raggiunge 165 f / 75 c.tip – il metodo infallibile sarebbe usare un termometro per carne. La temperatura dovrebbe raggiungere 165 F o 75 ° C nella parte più spessa della coscia o 145 F nel seno. Rimuovi il pollo dal forno e tendilo con un foglio: mettere da parte sulla stessa grigliatura con la marinata rimanente. Rimuovi le erbe bruciate e di bietola. Aggiungi le patate per bambini e la frutta tritata (pesca, mele e uva). Aggiungi più erbe fresche. Cuocere per circa 30 minuti o fino a quando la forcella. Al termine, rimuovi dalla padella con un cucchiaio forato lasciando indietro tutti i succhi per il sugo. Posizionare il rack a fuoco medio-basso. Aggiungi il vino bianco e deglutisce la padella, aggiungi la farina e cuoci fino a quando non diventa densa. Se necessario aggiungere più stock o acqua. Filtrare attraverso un setaccio e versare in una barca di salsa. Servire caldo con il pollo.