Best Blackberry Mousse

Best Blackberry Mousse

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Blend the blackberries in a food processor with ¼ cup hot water until smooth. Pro tip – The hot water will ensure the seeds blend too. Strain through a sieve or mesh. Then add the sugar and salt. Combine well.Pro tip – straining thru a sieve will take away all the fiber and seeds which gives a nicer consistency for the mousse. Optional – For a more concentrated flavor, this puree can be reduced to half in a saucepan over medium heatPro tip – if you choose to reduce the puree, you will need to double the number of blackberries in the recipe to make 6 servings. Combine the gelatin with 2 tbsp of water. Let soak for 3 minutes then heat in the microwave for 30 to 40 seconds until completely dissolved. Let cool slightlyPro tip – if you have any white scum on top of the melted gelatin, take it out with a spoon. Add the melted gelatin to the blackberry puree. The best way to do this is to add a few tablespoons of puree to the gelatin. Then combine the two.Pro tip – adding a little puree to the gelatin first will temper and prevent the gelatin from becoming lumpy. In the bowl of a stand mixer with the whisk attachment – whip the cream with vanilla extract until stiff peaks. Then, gently combine the whipped cream and blackberry mixture until you have no more white streaks. This is your blackberry mousse ready Divide the mousse evenly between 6 individual glasses. Pro tip – I like to pour the mousse into a piping bag and then pour it into the glasses. This makes it easier to pour and keeps the glasses clean. Chill the mousse in the fridge for at least 3 hours – preferably 4 hours or overnight. For garnish, you can top with whipped cream and blackberry. I used a fresh blackberry on each. Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Frullare le more in un robot da cucina con ¼ di tazza di acqua calda fino a che liscio. Suggerimento professionale: l’acqua calda assicurerà anche la miscela dei semi. Filtrare attraverso un setaccio o una mesh. Quindi aggiungi lo zucchero e il sale. Combina bene la punta – sforzo attraverso un setaccio toglie tutta la fibra e i semi che danno una consistenza più bella per la mousse. Opzionale: per un sapore più concentrato, questa purea può essere ridotta a metà in una casseruola su punta di calore media – se si sceglie di ridurre la purea, dovrai raddoppiare il numero di more nella ricetta per fare 6 porzioni. Combina la gelatina con 2 cucchiai di acqua. Lasciare immergere per 3 minuti, quindi scaldare nel microonde per 30-40 secondi fino a quando non si dissolve completamente. Lasciare raffreddare leggermente la punta – se hai qualche feccia bianca sopra la gelatina fusa, toglila con un cucchiaio. Aggiungi la gelatina fusa alla purea di mora. Il modo migliore per farlo è aggiungere alcuni cucchiai di purea alla gelatina. Quindi combinare la punta di due. Protanza: aggiungendo una piccola purea alla gelatina prima temperarà e impedirà alla gelatina di diventare grumosa. Nella ciotola di un miscelatore da supporto con l’attacco della frusta: frusta la crema con estratto di vaniglia fino a picchi rigidi. Quindi, combina delicatamente la panna montata e la miscela di more fino a non avere più strisce bianche. Questa è la tua mousse Blackberry pronta dividi in modo uniforme la mousse tra 6 singoli occhiali. Suggerimento pro – Mi piace versare la mousse in un sacchetto per tubazioni e poi versarla negli occhiali. Questo rende più facile versare e mantiene gli occhiali puliti. Raffreddare la mousse in frigorifero per almeno 3 ore – preferibilmente 4 ore o durante la notte. Per guarnire, puoi superare la panna montata e la mora. Ho usato un blackberry fresco su ciascuno. Divertiti!