Blackberry Nectarine Crumb Cake Recipe
11 Gennaio 2023Preheat the oven to 160C/320 F Cut the peaches in half, and slice them thin. If you cut them in advance – drizzle 1 tsp of lemon juice to prevent them from oxidizing. Sift the flour with the baking powder, baking soda, and salt – set aside. Chop the butter for crumb into small pieces but keep them chilled in the fridge until ready to use.Prepare crumb topping Place the flour, almond meal, sugar, lemon zest, salt, and spices in a food processor Lastly, add the chilled butter cubes Pulse for a few seconds at a time until it resembles breadcrumb consistency Alternatively, you can use your fingers to cut the butter into the dry mixture until it reaches breadcrumb consistency. Keep the crumb topping chilled in the fridge until ready to use.Prepare batter Cream butter and sugar until light and fluffy Add eggs one at a time. Followed by the jam – combine well. Add the flour mix along with the sour cream and buttermilk. Lastly, add the vanilla. Pour the batter into an 8 x 8 square cake pan or 9 x 13 sheet pan (see notes above) Sprinkle the blackberries all over. I like to tuck them into the batter so they sink in. Layer the chopped peaches on top – they won’t really be seen under the crumb. Sprinkle the prepared crumb topping all over generously.Bake Bake in a preheated oven for almost an hour until a skewer inserted in the center comes clean Cool on a wire rack for at least 15 minutes before you attempt to cut into it. This can be served as is and needs nothing else – but you are feeling indulgent serve with some freshly whipped cream.
Traduzione in Italiano:
Preriscalda il forno a 160 ° C/320 F tagliare le pesche a metà e tagliarle sottili. Se li tagli in anticipo – condire 1 cucchiaino di succo di limone per impedire loro di ossidarsi. Setacciare la farina con il lievito, il bicarbonato di sodio e il sale – metti da parte. Tritare il burro per briciole in piccoli pezzi ma tienilo raffreddato in frigorifero fino a quando non si pronuncia. Preparare la taglio delle briciole Posiziona la farina, il pasto di mandorle, lo zucchero, la scorza di limone, il sale e le spezie in un robot da cucina, aggiungi i cubetti di burro freddo Pulse per alcuni secondi alla volta fino a quando non assomiglia al alternativa della consistenza del pane, puoi usare le dita per tagliare il burro nella miscela secca fino a quando non raggiunge la consistenza del pane. Mantieni la taglio delle briciole raffreddata in frigorifero fino a quando non è pronto per l’uso. Prepara il burro di crema e lo zucchero fino a quando leggero e soffici aggiungi le uova una alla volta. Seguito dalla marmellata – combina bene. Aggiungi la miscela di farina insieme alla panna acida e al latticello. Infine, aggiungi la vaniglia. Versare la pastella in una tortiera da 8 x 8 quadrate o una padella da 9 x 13 (vedi note sopra) cospargi le more dappertutto. Mi piace infilarli nella pastella in modo che affondino. Sottolinea le pesche tritate sopra – non saranno davvero viste sotto la briciola. Cospargi la briciola preparata dappertutto su tutto generosamente. Battere in forno in un forno preriscaldato per quasi un’ora fino a quando uno spiedino inserito al centro diventa pulito su una gratella per almeno 15 minuti prima di tentare di tagliarlo. Questo può essere servito così com’è e non ha bisogno di nient’altro, ma ti senti indulgente con una panna appena montata.