Breaded Chicken Breast Pan Fried

Breaded Chicken Breast Pan Fried

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Cut each chicken breast horizontally into two, so you have 8 slices. Use a mallet, meat tenderizer or rolling pin to flatten the pieces Pro tip – you can also ask your butcher to butterfly and prepare these for you as well. Pat dry the chicken pieces, season with salt and pepper. Set aside to marinate for a while In a bowl and whisk, combine egg, yogurt, mustard, salt, and pepper. Then, add the flour and combine well. Make sure there are no lumps.Pro tip- any lumps will prevent the mixture from sticking to the chicken and it will cook as lumps. Add the chicken pieces to the marinade and let marinate for 15 minutes to an hour.Pro tip – you can leave this to marinate for up to 2 hours. In a flat tray or shallow dish or plate, combine breadcrumb, sesame seeds, and parsley. Season with salt and pepper. Combine well. Pro tip – make sure you season well and combine well so you don’t have uneven seasoning around the chicken Using a fork, pick a piece of chicken from the marinade and generously coat it with the breadcrumb mixture (see video).Pro tip – I like to use one hand for the wet chicken and the other for the dry breadcrumb mixture. This prevents the breadcrumbs from getting lump. Set aside while you do all the rest of the chicken pieces. Pro tip – you can prepare the coated chicken pieces and leave them in the fridge for up to 12 hours. To a frying pan (preferably non-stick), add 1 tbsp oil and 1 tbsp butter. Place three to four chicken pieces (do not overcrowd the pan).Pro tip – the butter gives the breadcrumbs a nice golden color and makes the chicken crispy. Let cook on one side without touching for one minute on medium-high. Reduce the heat to medium-low and cook the chicken for 2 minutes more.Pro tip – avoid turning too often as this will prevent you from getting that beautiful golden color. Flip the chicken, add another tablespoon of butter or oil as necessary. Cook on the second side for one minute on medium-high. Then, lower the heat and cook for another minute on medium-low.Pro tip – The one-minute high-heat cooking is what makes the crust crispy. But, be careful not to burn it. Remove the chicken on a clean paper hand towel to absorb excess fat. Continue with the rest of the chicken pieces. Pro tip – it is best to clean the pan if you have any burnt breadcrumbs otherwise the burnt crumbs will stick to the next batch of chicken and burn some more.

Traduzione in Italiano:

Taglia ogni petto di pollo in orizzontale in due, quindi hai 8 fette. Usa un mazzuolo, un battitore di carne o un mattarello per appiattire la punta di pezzi – puoi anche chiedere al macellaio di farfalla e prepararli anche per te. Pat asciuga i pezzi di pollo, condire con sale e pepe. Metti da parte per marinare per un po ‘in una ciotola e frusta, unisci uova, yogurt, senape, sale e pepe. Quindi, aggiungi la farina e combina bene. Assicurati che non ci siano grumi. PROPRIO: qualsiasi grumi impedirà alla miscela di attaccarsi al pollo e cucerà come grumi. Aggiungi i pezzi di pollo alla marinata e lascia marinare per 15 minuti a un’ora. Suggerimento per la possibilità: puoi lasciare questo per marinare per un massimo di 2 ore. In un vassoio piatto o un piatto o un piatto poco profondo, unire pane, semi di sesamo e prezzemolo. Condire con sale e pepe. Combina bene. Suggerimento professionale – Assicurati di condire bene e combina bene in modo da non avere un condimento irregolare intorno al pollo usando una forchetta, scegli un pezzo di pollo dalla marinata e ricoprilo generosamente con la miscela di pane (vedi video). Punta – Tip – Mi piace usare una mano per il pollo bagnato e l’altra per la miscela secca di pane. Questo impedisce al pangrattato di ottenere un nodulo. Metti da parte mentre fai tutto il resto dei pezzi di pollo. Suggerimento professionale: puoi preparare i pezzi di pollo rivestiti e lasciarli in frigorifero per un massimo di 12 ore. In una padella (preferibilmente antiaderente), aggiungere 1 cucchiaio di olio e 1 cucchiaio di burro. Metti da tre a quattro pezzi di pollo (non sovraffollano la padella). Punta – Il burro dà al pangrattato un bel colore dorato e rende il pollo croccante. Lasciare cuocere su un lato senza toccare per un minuto a medio-alto. Ridurre il fuoco a medio -basso e cuocere il pollo per altri 2 minuti. Suggerimento per la punta – Evita di girare troppo spesso poiché ciò ti impedirà di ottenere quel bellissimo colore dorato. Capovolgi il pollo, aggiungi un altro cucchiaio di burro o olio, se necessario. Cuocere sul secondo lato per un minuto a medio-alto. Quindi, abbassare il fuoco e cuocere per un altro minuto su punta medio-bassa. La cottura di un minuto di alto minuto è ciò che rende croccante la crosta. Ma fai attenzione a non bruciarlo. Rimuovere il pollo su un asciugamano a mano pulito per assorbire il grasso in eccesso. Continua con il resto dei pezzi di pollo. Suggerimento pro: è meglio pulire la padella se si dispone di pangrattato bruciato, altrimenti le briciole bruciate si attaccheranno al prossimo lotto di pollo e bruceranno un po ‘di più.