Brioche Loaf   Pullman Sandwich Loaf

Brioche Loaf Pullman Sandwich Loaf

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

In the bowl of a stand mixer with the hook attachment, combine – warm milk, yeast, sugar, and eggs.Tip – while most doughs can be kneaded by hand, a brioche is rich in butter so, it is best to use a stand mxier for kneading. Combine salt with the flour, then add it to the mixer as well. Knead on medium speed for about a minute scraping the sides of the bowl.Tip – Always make sure the salt is well incorporated in the flour before you add it to the yeast. Once all the flour is incorporated. Knead the dough for two minutes until smooth. The dough will be soft and sticky – that’s ok. Next, add the soft room temperature butter one cube at a time. Once all the butter is in, knead again for 2 to 4 minutes until smooth and elastic, and soft.Tip – this is a very soft and loose dough, so, resist the temptation to add more flour. Remove the dough from the mixer bowl onto a lightly floured surface. Shape into a smooth ball. Place in an oiled bowl and cover with plastic wrap or damp kitchen cloth. Leave to rise in a warm place for about an hour until doubled in volume. Then, punch the dough down. Cover again and let rise in the fridge for 6 hours up to 12 hours. At this point, the dough will be very chilled and firm (because it’s a butter-rich dough). Invert on to a lightly floured surface. Knead for just 30 seconds to make it smooth and pliable again. First, make a ball then roll it into a nice tight sausage shape the length of the Pullman pan. Place into a sprayed Pullman loaf pan seam side down. Cover loaf pan with plastic wrap. Let rise in a warm place. This can take about 90 minutes up to 2 hours (because we started with chilled dough). Once you see your dough is almost halfway up the sides – spray the cover of the Pullman pan lid and place it on.Tip – you want to place the lid on before it rises to the top so you don’t ruin the rise. Preheat the oven to 170 C / 350 F for at least 10 minutes. Place the loaf pan on the center rack in the hot oven. Bake for about 30 to 40 minutes The bread is done when you tap the bottom of your loaf and you will hear a hollow sound. Partially open the lid and let cool for 10 minutes – before you remove and let cool completely. Always let bread rest for at least an hour before you cut – I know it’s hard but it will keep the bread moist. Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Nella ciotola di un mixer da supporto con l’attacco del gancio, unire il latte caldo, il lievito, lo zucchero e le uova. Mxier per impastare. Unisci il sale con la farina, quindi aggiungilo anche al mixer. Impastare a velocità media per circa un minuto raschiando i lati della ciotola. Tip – Assicurati sempre che il sale sia ben incorporato nella farina prima di aggiungerlo al lievito. Una volta che tutta la farina è incorporata. Impastare l’impasto per due minuti fino a che liscio. L’impasto sarà morbido e appiccicoso – va bene. Quindi, aggiungi il burro a temperatura ambiente morbido un cubo alla volta. Una volta che tutto il burro è dentro, impastare di nuovo per 2-4 minuti fino a che liscio ed elastico e morbido. Rimuovere l’impasto dalla ciotola del miscelatore su una superficie leggermente infarinata. Modellare in una palla liscia. Mettere in una ciotola oliata e coprire con un involucro di plastica o un panno da cucina umido. Lasciare alzarsi in un posto caldo per circa un’ora fino a raddoppiare in volume. Quindi, pugni l’impasto. Copri di nuovo e lasciate sorgere in frigo per 6 ore fino a 12 ore. A questo punto, l’impasto sarà molto freddo e fermo (perché è un impasto ricco di burro). Invertire su una superficie leggermente infarinata. Impastare per soli 30 secondi per renderlo di nuovo liscio e flessibile. Per prima cosa, fai una palla, quindi rotala in una bella salsiccia stretta la lunghezza della padella Pullman. Posizionare in una cucitura a padella Pullman spruzzata verso il basso. Coprire la padella con involucro di plastica. Lasciate sorgere in un posto caldo. Questo può richiedere circa 90 minuti fino a 2 ore (perché abbiamo iniziato con l’impasto freddo). Una volta che vedi l’impasto è quasi a metà dei lati: spruzzare la copertura del coperchio Pullman Pan e posizionarlo su. Preriscaldare il forno a 170 C / 350 F per almeno 10 minuti. Posizionare la padella sulla griglia centrale nel forno caldo. Cuocere per circa 30-40 minuti il ​​pane viene eseguito quando tocchi la parte inferiore della pagnotta e sentirai un suono vuoto. Apri parzialmente il coperchio e lascia raffreddare per 10 minuti – prima di rimuovere e lasciare raffreddare completamente. Lascia sempre riposare il pane per almeno un’ora prima di tagliare – so che è difficile ma manterrà il pane umido. Divertiti!