Cast Iron Roast Chicken

Cast Iron Roast Chicken

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Preheat the oven at 210 °C or 425 °F. Dry – Clean and pat dry the chicken on all sides with paper towels. And, remove excess fat or leftover feathers.Tip – A dry skin will give a crispy skin. So, when possible leave the chicken uncovered in the fridge overnight. Garlic butter marinade – In the same bowl, combine all marinade ingredients. Fill half the marinade under the skin over the breast (see video). Spread the remaining over the chicken.Tip – Adding butter under the skin will keep the breast moist and tender. Then, rub pour the oil over and rub with the oil. Tip – The oil will prevent the butter from burning too much. Cavity – Fill the cavity with halves of onions, garlic, and lemon. Then, truss the chicken, aka tie the chicken legs and tuck the wings under. In a cast-iron skillet place slices of onion, lemon, half a garlic bulb, rosemary, and thyme. Season with salt and pepper.Tip – We add veggies in the skillet to elevate the chicken this encourages the circulation of air all around the chicken, so it will roast not stew in its juices. Place the chicken on the veggies in the skillet, breast side up. Roast the chicken for 15 minutes at 210 °C / 425 °F – then reduce temperature to 180 °C / 390 °F. As a guide, you bake the first 15 minutes at 210 °C/ 425 °F, then calculate 20 minutes for every 1 lb or 500 grams chicken at 180 C/ 360 F. Of course, the best guide is until juices run clear or the internal temperature reaches 165 F / 75 C. Tip – The foolproof method would be to use a meat thermometer. The temperature should reach 165 F or 75 °C in the thickest part of the thigh or 145 °F in the breast. Next, remove the chicken from the oven and tent it with a foil – let cool for at least 15 to 20 minutes before you carve. Use any pan dripping to make gravy. Carve and serve with pan juices.

Traduzione in Italiano:

Preriscaldare il forno a 210 ° C o 425 ° F. Asciugare: pulire e asciugare il pollo su tutti i lati con asciugamani di carta. E rimuovere le piume di grasso in eccesso o rimanenti. Quindi, quando possibile, lasciare il pollo scoperto in frigorifero durante la notte. Marinata al burro di aglio – Nella stessa ciotola, unisci tutti gli ingredienti di marinata. Riempi metà della marinata sotto la pelle sopra il seno (vedi video). Distribuire il restante sopra il pollo.tip: l’aggiunta di burro sotto la pelle manterrà il seno umido e tenero. Quindi, strofina versare l’olio e strofinare con l’olio. Suggerimento: l’olio impedirà al burro di bruciare troppo. Cavità: riempire la cavità con metà di cipolle, aglio e limone. Quindi, truss il pollo, alias legare le gambe di pollo e infilare le ali sotto. In una padella in ghisa, fette di cipolla, limone, mezzo bulbo all’aglio, rosmarino e timo. Condisci con sale e pepe. Metti il ​​pollo sulle verdure nella padella, il seno verso l’alto. Arrostire il pollo per 15 minuti a 210 ° C / 425 ° F – quindi ridurre la temperatura a 180 ° C / 390 ° F. Come guida, si cuoci i primi 15 minuti a 210 ° C/ 425 ° F, quindi calcola 20 minuti per ogni 1 libbre o 500 grammi di pollo a 180 C/ 360 F. Naturalmente, la guida migliore è fino a quando i succhi non funzionano in chiaro o La temperatura interna raggiunge la punta di 165 f / 75 C.: il metodo infallibile sarebbe quello di utilizzare un termometro per carne. La temperatura dovrebbe raggiungere 165 F o 75 ° C nella parte più spessa della coscia o 145 ° F nel seno. Quindi, rimuovere il pollo dal forno e tentare con un foglio: lascia raffreddare per almeno 15-20 minuti prima di scolpiti. Usa qualsiasi padella gocciolante per fare il sugo. Intagliare e servire con i succhi di padella.