Cherry Tomato Pasta 15 minutes
11 Gennaio 2023Place a pot of boiling water with salt. Cook the pasta as per packet directions. Drain and set aside when ready. Reserve ½ cup for the cooking liquid for the sauce. Add olive oil to a saute pan. Add in the sliced garlic and turn the heat on med-low. (Heating the garlic in cold oil will enhance the flavor of the garlic in the oil). Next, add the chopped onions. Saute for about two minutes until translucent. Add the tomato paste – with ¼ cup reserved pasta water. Then, add the cherry tomatoes. Saute on medium-low for just two minutes. (we want the tomatoes to be soft but still, hold their shape) Add in the olives, basil leaves, and Parmesan Taste and adjust seasoning. Finally, add the pasta and ¼ cup reserved pasta water. Toss everything to combine. Serve garnished with more basil leaves
Traduzione in Italiano:
Metti una pentola di acqua bollente con sale. Cuocere la pasta secondo le indicazioni dei pacchetti. Scolare e mettere da parte quando pronto. Prenota ½ tazza per il liquido di cottura per la salsa. Aggiungi olio d’oliva a una padella. Aggiungi l’aglio a fette e gira il calore sul basso. (Il riscaldamento dell’aglio in olio freddo migliorerà il sapore dell’aglio nell’olio). Quindi, aggiungi le cipolle tritate. Salire per circa due minuti fino a traslucimento. Aggiungi la pasta di pomodoro – con ¼ di tazza di acqua di pasta riservata. Quindi, aggiungi i pomodorini. Soffriggere su medio-basso per soli due minuti. (Vogliamo che i pomodori siano morbidi ma fermo, trattengono la loro forma) Aggiungi le olive, le foglie di basilico e il gusto del parmigiano e regolare il condimento. Infine, aggiungi la pasta e ¼ di tazza di acqua riservata. Lancia tutto per combinare. Servire guarnito con più foglie di basilico