Chicken Pot Pie with Puff Pastry

Chicken Pot Pie with Puff Pastry

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Preheat the oven at 200 C/ 400 F. Keep puff pastry chilled in the refrigerator at all times In a heavy-bottom soup pot or stockpot heat oil Saute onions, celery, and carrots for 2 minutes Add the garlic and thyme – saute a minute more Add the raw chicken pieces, and season with salt and pepper. Saute for 2 to 3 minutes until the chicken is no longer pink Now add flour and stir constantly for two minutes on medium-low (this will cook the flour so don’t make haste) Next, add in the stock – Stir until the flour is absorbed and the sauce thickens. Add in the parsley and (two sprigs of fresh thyme if you have) Continue to cook on medium for about 8 minutes until the chicken is cooked. Add the milk – simmer until the milk is hot and bubbling on medium-low Lastly, add the butter and parmesan. Let it melt and combine well Check seasoning and consistency. Add more salt and pepper or water if needed. Tip – Ready to use stocks have extra salt so taste first then adjust seasoning. Switch the heat off and keep warm. This chicken can be prepared up to 2 days ahead – just warm it up before assembling Cut out the puff pastry the same size as your soup bowls/ramekins. Fill each ramekin with the chicken soup an inch below the rim Place the bowls on a baking tray. Place the disc of puff pastry on top – they should just about sit in each ramekin Bake in a preheated oven for about 20 to 25 minutes or until the top is golden and crispy. Let it cool for at least 10 minutes before you serve because these are very hot and bubbling inside.

Traduzione in Italiano:

Preriscalda il forno a 200 c/ 400 F. Mantieni sempre la pasticceria in frigorifero in un frigo Altro aggiungi i pezzi di pollo crudi e condividi con sale e pepe. Soffriggere per 2-3 minuti fino a quando il pollo non è più rosa ora aggiungere la farina e mescolare costantemente per due minuti su medio-basso (questo cuocerà la farina, quindi non fare fretta), aggiungi il brodo-mescola fino alla farina viene assorbito e la salsa si addensa. Aggiungi il prezzemolo e (due rametti di timo fresco se hai) continuano a cuocere su medio per circa 8 minuti fino a quando il pollo è cotto. Aggiungi il latte-Fai sobbollire fino a quando il latte è caldo e gorgogliante su medio-basso, aggiungi il burro e il parmigiano. Lascia che si sciolga e combini ben controlla il condimento e la coerenza. Aggiungi più sale e pepe o acqua se necessario. SUGGERIMENTO: le scorte pronte per l’uso hanno sale extra, quindi assaggia prima e regola il condimento. Spegnere il fuoco e riscaldare. Questo pollo può essere preparato fino a 2 giorni di anticipo – basta scaldarlo prima di ritagliare la pasta sfoglia delle stesse dimensioni delle ciotole/ramekins. Riempi ogni ramekin con la zuppa di pollo di un pollice sotto il bordo posiziona le ciotole su una teglia. Posizionare il disco di pasta sfoglia in cima: dovrebbero quasi sedersi in ogni ramekin cotta in un forno preriscaldato per circa 20-25 minuti o fino a quando la parte superiore è dorata e croccante. Lascialo raffreddare per almeno 10 minuti prima di servire perché sono molto caldi e gorgoglianti all’interno.