Chicken Schnitzel

Chicken Schnitzel

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Cut each chicken breast into two horizontally, so you have 4 slices Use mallet, meat tenderizer or rolling pin to flatten the pieces (you can ask your butcher to make these for you too) Pat dry the pieces, season with salt and pepper In a third bowl – place flour. Season with salt and pepper. Set aside. In one bowl – whisk an egg, mustard, and water. Season with salt and pepper Set aside In a second bowl – add breadcrumbs and parmesan Season with salt, pepper, and herbs – combine well. Set aside. Coat each chicken piece in the flour mix (bowl 1). Dust off any excess flour. Drop the chicken piece into the egg mixture (bowl 2). Use a fork to ensure it’s well coated on all sides. Then coat it with the breadcrumb mixture (bowl 3). Use your hands to press lightly making sure it’s well coated. Remove from the breadcrumb mix and place it on a clean plate. Do the same with all the pieces and set aside. These can be made up to two days and kept in the fridge To a frying pan (preferably non-stick) add 1 tbsp oil and 1 tbsp butter Place three to four chicken pieces (do not overcrowd the pan) Let cook on one side without touching for one minute on medium-high. Reduce the heat to medium-low and cook the chicken for 2 minutes more Flip the chicken, add another tablespoon of butter or oil as necessary Cook on the second side for one minute on medium-high then lower the heat and cook for another minute on medium-low. Tip – The one-minute high cooking is what makes the crust crispy. But, be careful not to burn it. Remove the chicken on a clean paper hand towel to absorb excess fat.

Traduzione in Italiano:

Taglia ogni petto di pollo in due orizzontalmente, quindi hai 4 fette usa martello, battitore di carne o spillo rotolante per appiattire i pezzi (puoi chiedere al macellaio di farli anche per te) asciugare i pezzi, condire con sale e pepe in a Terza ciotola – Metti la farina. Condire con sale e pepe. Mettere da parte. In una ciotola: sbatti un uovo, una senape e acqua. Condire con sale e pepe messo da parte in una seconda ciotola – Aggiungi pangrattato e stagione parmigiano con sale, pepe ed erbe – unisci bene. Mettere da parte. Ricoprire ogni pezzo di pollo nella miscela di farina (ciotola 1). Spolverare qualsiasi farina in eccesso. Lascia cadere il pezzo di pollo nel composto di uova (ciotola 2). Usa una forchetta per assicurarti che sia ben rivestito su tutti i lati. Quindi ricoprilo con il composto per pane (ciotola 3). Usa le mani per premere leggermente assicurandoti che sia ben rivestito. Togliere dalla miscela di pane e posizionarlo su un piatto pulito. Fai lo stesso con tutti i pezzi e metti da parte. Questi possono essere fatti fino a due giorni e tenuti in frigorifero in una padella (preferibilmente antiadere Toccando per un minuto a medio-alto. Ridurre il fuoco a medio-basso e cuocere il pollo per 2 minuti in più capovolgi il pollo, aggiungi un altro cucchiaio di burro o olio come necessario cuocere sul secondo lato per un minuto a medio-alto, quindi abbassare il fuoco e cuocere per un altro minuto medio-basso. Suggerimento: la cottura alta di un minuto è ciò che rende la crosta croccante. Ma fai attenzione a non bruciarlo. Rimuovere il pollo su un asciugamano a mano pulito per assorbire il grasso in eccesso.