Chicken Skewers Grilled
11 Gennaio 2023Prep Chicken – Clean, wash, and cut the chicken into bite-size pieces. Pat dry on a paper towel to remove excess moisture.Pro tip – Cut the chicken into about 1-inch pieces as too large will keep the chicken raw in the middle. Also, make sure the chicken is dry so the marinade will stick to it. Prep Veggies – Cut vegetables also into small pieces similar to the chicken. Cut each bell pepper in a quarter then each quarter into 4 pieces after taking off the stalk and seeds. Do the same with the onions and tomatoes if using large tomato. Pro tip – Prepare the veggies no more than 4 hours before cooking so they stay fresh. I like to add the chicken marinade into my veggies as well so they pick up flavor from the chicken. Soak the bamboo skewers in water for 30 minutes at least.Pro tip – Soaking the skewers in water will prevent them from burning on the grill so do not skip this step. Marinade – Place all marinade ingredients in a bowl. Add the chicken pieces. Cover and set aside to marinate for an hour on the counter or up to 12 hours in the fridge. Pro tip – If you marinate for longer in the fridge, make sure to take the chicken out an hour before you plan to cook it. Skewer – Thread the chicken and vegetable pieces alternating each other. I prefer one piece of chicken one piece veggie or sometimes 1 piece of chicken and two pieces of veggies. Pro tip – The skewers can be prepared ahead of time and kept in the fridge for up to 4 hours. Heat a grill pan on medium-high heat. Place few skewers at a time – do not overcrowd the grill. Brush each skewer with cooking oil. Pro tip – The char marks on the chicken can be controlled by raising and lowing the heat under the grill. Let cook for at least 3 minutes before you try to move it. When it’s done on one side it will release from the pan. Turn to the other side and cook for 2 to 3 more minutes.Pro tip – As a guide, each skewer with chicken breast takes 5 to 6 minutes to cook on all sides. Skewer with chicken thigh meat will take about 8 to 10 minutes on all sides. Serve with fragrant rice or pita bread with tahini and hummus.
Traduzione in Italiano:
Prepara il pollo: pulisci, lava e taglia il pollo in pezzi di dimensioni ridotte. Atcillare su un tovagliolo di carta per rimuovere l’umidità in eccesso. Suggerimento per il pollo in pezzi di circa 1 pollice poiché troppo grande manterrà il pollo crudo nel mezzo. Inoltre, assicurati che il pollo sia asciutto, quindi la marinata si attaccherà ad esso. Prep verdure: taglia le verdure anche in piccoli pezzi simili al pollo. Taglia ogni peperone in un quarto e ogni quarto in 4 pezzi dopo aver tolto il gambo e i semi. Fai lo stesso con le cipolle e i pomodori se usi un pomodoro grande. SUGGERIMENTO PRO – Prepara le verdure non più di 4 ore prima di cucinare in modo da rimanere freschi. Mi piace aggiungere anche la marinata di pollo nelle mie verdure in modo che raccolgano il sapore dal pollo. Immergi gli spiedini di bambù in acqua almeno per 30 minuti. Suggerimento per la punta – Immergere gli spiedini in acqua impedirà loro di bruciare sulla griglia, quindi non saltare questo passaggio. Marinade – Metti tutti gli ingredienti di marinata in una ciotola. Aggiungi i pezzi di pollo. Coprire e mettere da parte per marinare per un’ora sul bancone o fino a 12 ore in frigorifero. Suggerimento professionale: se ti marini più a lungo in frigorifero, assicurati di togliere il pollo un’ora prima di pianificare di cucinarlo. Insolabile: infilare i pezzi di pollo e verdure che si alternano. Preferisco un pezzo di pollo a un pezzo vegetariano o talvolta 1 pezzo di pollo e due pezzi di verdure. Suggerimento professionale: gli spiedini possono essere preparati in anticipo e tenuti in frigo per un massimo di 4 ore. Scaldare una padella a fuoco medio-alto. Metti pochi spiedini alla volta: non sovraffollare la griglia. Spennellare ogni spiedino con olio da cucina. SUGGERIMENTO PRO – I segni di carbone sul pollo possono essere controllati aumentando e abbassando il calore sotto la griglia. Lasciate cuocere per almeno 3 minuti prima di provare a spostarlo. Quando sarà fatto su un lato, uscirà dalla padella. Girare dall’altra parte e cuocere per 2-3 minuti in più. Suggerimento per la guida – Come guida, ogni spiedino con petto di pollo impiega da 5 a 6 minuti per cuocere su tutti i lati. L’innesco con carne di coscia di pollo impiegherà circa 8-10 minuti su tutti i lati. Servire con riso profumato o pane pita con tahini e hummus.