Cilantro Lemon Chicken
11 Gennaio 2023Clean and cut the chicken into bite-size pieces. Pat dry and season with salt and pepper. And set aside.Tip – Too much water in the chicken will not let the chicken saute but rather stew in the liquid. Marinade – Clean and roughly chop the onion, ginger, garlic, and cilantro. Place all the ingredients in a blender and blend to a smooth paste. Add two tablespoons of water if necessary to get started.Tip – You can also do this in a mortar and pestle as I did. Next, add the cornstarch to the chicken – toss well and shake off any excess. Tip – You want to add the cornstarch just before you are ready to cook the chicken. Heat a large wok or wide pan with 2 tbsp cooking oil. Then, add the chicken and saute for two minutes until seared on all sides. Next, add the cilantro paste marinade and soy sauce. Continue to saute for another 3 to 4 minutes. Season with salt and pepper. Continue to saute on medium heat until the chicken is cooked. Finally, add the lemon juice.Tip – Do not overcook as the cilantro will lose its color. I’d say about 8 to 10 minutes total cooking time. Taste and adjust seasoning. See if you need more salt, pepper, or lemon juice. Serve hot with rice, or buttered noodles.
Traduzione in Italiano:
Pulisci e taglia il pollo in pezzi di dimensioni ridotte. Pat asciuga e condire con sale e pepe. E metti da parte. Marinata: pulire e tagliare approssimativamente la cipolla, lo zenzero, l’aglio e il coriandolo. Metti tutti gli ingredienti in un frullatore e mescola con una pasta liscia. Aggiungi due cucchiai di acqua se necessario per iniziare. Tip: puoi anche farlo in un mortaio e un pestello come ho fatto io. Quindi, aggiungi l’amido di mais al pollo: lancia bene e scrollati di dosso qualsiasi eccesso. Suggerimento: vuoi aggiungere l’amido di mais poco prima di essere pronto a cuocere il pollo. Scaldare un grande wok o una padella larga con 2 cucchiai di olio da cucina. Quindi, aggiungi il pollo e rosola per due minuti fino a quando non viene scottato su tutti i lati. Quindi, aggiungi la marinata e salsa di soia in pasta di coriandolo. Continua a rosolare per altri 3-4 minuti. Condire con sale e pepe. Continua a rosolare a fuoco medio fino a quando il pollo è cotto. Infine, aggiungi il succo di limone. Direi circa 8-10 minuti di tempo di cottura totale. Assaggia e regola il condimento. Vedi se hai bisogno di più sale, pepe o succo di limone. Servire caldo con riso o noodles imburrati.