Cinnamon Apple Cake

Cinnamon Apple Cake

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

In a small bowl, combine the cinnamon and sugar and set aside. Use a vegetable peeler to peel the apples, and a corer to core the apples. Then, dice them into small ½ inch cubes.Tip – It’s best to cut the apples small so you can cut the cake into neat slices. Or you will have rough edges like mine. Place the apple in a bowl, add the salt, cinnamon powder, ground ginger, and nutmeg – Combine well. Cover with plastic wrap to prevent oxidization and set aside. Preheat the oven at 340 F / 170 C. In a bowl, combine the flour, baking powder, baking soda, cinnamon powder, ground ginger, nutmeg, and salt. Grease an 8 x 8-inch square cake pan. Tip – Do not line the pan with parchment unless you leave an overhang so you can pick the cake out of the pan. In a bowl of a stand mixer (or use a hand mixer and mixing bowl like me), whip the eggs for a minute. Then, gradually add both the brown and white sugar. Whip until sugar is almost dissolved. Next, gradually add the oil and continue to whip for a minute more. Then, add the vanilla extract, apple puree, and combine well. Next, add the flour in three batches and combine well. Finally, add the chopped apples and nuts (pecans or walnuts). Pour the batter in the prepared baking pan. Generously sprinkle the cinnamon sugar all over. Bake for 35 to 40 minutes until a skewer inserted in the center comes out clean. Remove from the oven and pour the melted butter a little at at time trying to cover the top surface.Tip – The melted butter help the cinnamon sugar stick to the cake. Cool for at least 20 minutes before you slice into this cake. If you let the cake cool completely, it will cut into pretty slices without breaking apart. This cake is delicious warm, cold, or room temperature.

Traduzione in Italiano:

In una piccola ciotola, unisci la cannella e lo zucchero e mettiti da parte. Usa un pelapapo vegetale per sbucciare le mele e un coraggio per nutrire le mele. Quindi, tagliali in piccoli cubi da ½ pollice. Oppure avrai bordi ruvidi come i miei. Metti la mela in una ciotola, aggiungi il sale, la polvere di cannella, lo zenzero macinato e la noce moscata – unisci bene. Coprire con un involucro di plastica per prevenire l’ossidazione e mettere da parte. Preriscalda il forno a 340 f / 170 C. in una ciotola, unisci la farina, il lievito, il bicarbonato di sodio, la polvere di cannella, lo zenzero macinato, la noce moscata e il sale. Intrailare una tortiera quadrata da 8 x 8 pollici. Suggerimento: non allineare la padella con la pergamena a meno che non lasci una sporgenza in modo da poter scegliere la torta dalla padella. In una ciotola di un mixer da supporto (o usa un mixer a mano e un miscelazione di ciotola come me), frusta le uova per un minuto. Quindi, aggiungi gradualmente lo zucchero marrone e bianco. Frusta fino a quando lo zucchero è quasi sciolto. Quindi, aggiungi gradualmente l’olio e continua a frustare per un altro minuto. Quindi, aggiungi l’estratto di vaniglia, purea di mela e combina bene. Quindi, aggiungi la farina in tre lotti e combina bene. Infine, aggiungi le mele e le noci tritate (noci pecan o noci). Versare la pastella nella teglia preparata. Cospargi generosamente lo zucchero alla cannella dappertutto. Cuocere per 35 a 40 minuti fino a quando uno spiedino inserito al centro esce pulito. Togliere dal forno e versare un po ‘il burro fuso alla volta cercando di coprire la superficie superiore. Raffreddare per almeno 20 minuti prima di tagliare questa torta. Se lasci raffreddare completamente la torta, si taglia a graziose fette senza rompersi. Questa torta è deliziosa calda, fredda o a temperatura ambiente.