Cinnamon Chocolate Babka Recipe

Cinnamon Chocolate Babka Recipe

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

In a bowl – combine the milk, cream, yeast, and honey – set aside for 3 minutes. Then add the eggs, melted butter, and cinnamon. In the bowl of a stand mixer, with the hook attachment, combine flour and salt.Tip – if you don’t have an electric mixer you can knead the dough by hand in a mixing bowl. Add the yeast mixture. Combine well on medium-high speed. Once all the flour is well incorporated, knead on medium for 3 minutes.Tip – avoid the temptation to add more flour. We want soft, light, and fluffy rolls, and this is only possible when the dough is soft, elastic, yet slightly sticky. When the dough is soft, shiny, but still slightly sticky shape into a ball. Place the dough in an oiled bowl seam side down. Coat the surface with oil to prevent drying. Cover with a clean kitchen cloth or plastic wrap. In a microwave-safe bowl or double-boiler melt the chocolate, butter, and cream. Set asideTip – a double boiler means placing a bowl with chocolate over a saucepan with simmering water on medium heat. Make sure the bowl does not touch the pan or the steam does not go in the chocolate. Transfer the dough to a floured surface. Roll out the dough on to about &frac18 inch thick. About 15 x 10-inches long Using an off-set spatula spread the cooled chocolate mixture onto the surface of the dough leaving ½ inch all around to seal. Roll like a jelly roll – seam side up. Cut the roll in the middle dividing it into two lengthways. This is a bit messy so work carefully. Pleat the two parts into each other. (see pictures below) Place into a greased 9 x 4-inch loaf pan or 9-inch round cake pan Cover with plastic wrap and let rest in a warm place for about 30 to 45 minutes. Combine water and sugar in a saucepan. Bring to a boil and let simmer for 3 to 4 minutes. Set aside to cool. Preheat the oven at 180 C / 360 F When almost doubled in volume – brush the babka with the egg wash and bake for 20 minutes After 20 minutes – Brush with sugar syrup – this will keep it moist and prevent the chocolate from burning. Continue baking for another 10 minutes until lightly golden on top. About 30 to 40 minutes of total baking time. When baked completely – cool for 10 minutes in the pan. While still warm Invert on to a serving platter. Tip – Once the chocolate cools it might be difficult to get it out of the pan Enjoy!

Traduzione in Italiano:

In una ciotola – unisci il latte, la panna, il lievito e il miele – Metti da parte per 3 minuti. Quindi aggiungi le uova, il burro fuso e la cannella. Nella ciotola di un miscelatore da supporto, con l’attaccamento del gancio, unisci farina e sale. Aggiungi la miscela di lievito. Combina bene a velocità media. Una volta che tutta la farina è ben incorporata, impastare su Medium per 3 minuti. Tip – Evita la tentazione di aggiungere più farina. Vogliamo rotoli morbidi, leggeri e soffici, e questo è possibile solo quando l’impasto è morbido, elastico, ma leggermente appiccicoso. Quando l’impasto è morbido, lucido, ma ancora leggermente appiccicoso in una palla. Posizionare l’impasto in una ciotola oliata il lato verso il basso. Rivestire la superficie con olio per evitare l’asciugatura. Coprire con un panno da cucina pulito o un involucro di plastica. In una ciotola a microonde o a doppio boiler scioglie il cioccolato, il burro e la panna. Imposta Asidetip – Una doppia caldaia significa posizionare una ciotola con cioccolato su una casseruola con acqua bollente a fuoco medio. Assicurati che la ciotola non tocchi la padella o il vapore non vada nel cioccolato. Trasferire l’impasto su una superficie infarinata. Stendi l’impasto a circa e frac18 pollici di spessore. Circa 15 x 10 pollici di lunghezza usando una spatola off-set diffonde la miscela di cioccolato raffreddata sulla superficie dell’impasto lasciando ½ pollice tutt’intorno per sigillare. Rotola come un rotolo di gelatina – cucitura verso l’alto. Taglia il rotolo al centro dividendolo in due lunghi. Questo è un po ‘disordinato, quindi lavora attentamente. Piega le due parti l’una nell’altra. (Vedi le foto sotto) Mettere in una padella da 9 x 4 pollici unta o una copertura per torta rotonda da 9 pollici con involucro di plastica e lascia riposare in un luogo caldo per circa 30-45 minuti. Unisci acqua e zucchero in una casseruola. Porta a ebollizione e lascia sobbollire per 3-4 minuti. Metti da parte per raffreddare. Preriscalda il forno a 180 C / 360 F quando è quasi raddoppiato in volume – Spennellate il babka con il lavaggio delle uova e cuocere per 20 minuti dopo 20 minuti – Spennellate con sciroppo di zucchero – questo lo manterrà umido e impedirà al cioccolato di bruciare. Continua a cuocere per altri 10 minuti fino a quando leggermente dorati in cima. Circa 30-40 minuti di tempo di cottura totale. Se cotto completamente, raffreddare per 10 minuti nella padella. Mentre è ancora caldo invertito a un piatto da portata. Suggerimento: una volta che il cioccolato si raffredda, potrebbe essere difficile tirarlo fuori dalla padella!