Creamy Paprika Skillet Chicken
11 Gennaio 2023In a bowl, combine all the dry rub ingredients. Generously sprinkle the dry rub over the chicken. Leave to marinate – 15 minutes on the counter up to 8 hours in the fridge. In a cast-iron skillet, over medium-high heat, add the oil, butter and sliced garlic. Add the chicken and sear on both sides for 2 to 3 minutes. Reduce the heat to medium-low. Then, add the lemon juice and broth. Cook until chicken is tender – 10 mins for thighs, 7 mins for breast. Then, add the cream/sour cream. Coat the chicken well in the sauce (if all the liquid has evaporated add ¼ cup water). Garnish with fresh parsley. Serve over steamed rice or buttered noodles.
Traduzione in Italiano:
In una ciotola, unisci tutti gli ingredienti di sfregamento a secco. Cospargi generosamente il sfregamento secco sul pollo. Lasciare marinare – 15 minuti sul bancone fino a 8 ore in frigorifero. In una padella in ghisa, a fuoco medio-alto, aggiungere l’olio, il burro e l’aglio a fette. Aggiungere il pollo e scottare su entrambi i lati per 2-3 minuti. Ridurre il calore a medio-basso. Quindi, aggiungi il succo di limone e il brodo. Cuocere fino a quando il pollo è tenero – 10 minuti per cosce, 7 minuti per il seno. Quindi, aggiungi la panna/panna acida. Richiedere bene il pollo nella salsa (se tutto il liquido è evaporato aggiungi ¼ di tazza di acqua). Guarnire con prezzemolo fresco. Servire su riso al vapore o noodles imburrati.