Crispy Chicken Recipe   Baked

Crispy Chicken Recipe Baked

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Place all the marinade ingredients in a large bowl, except the flour and chicken. Combine well. Then, add the flour (this will prevent lumps). Finally, add the chicken pieces and coat evenly. Marinate the chicken for 30 minutes on the counter, or up to overnight in the fridge. Coat the chicken. Combine all breadcrumbs ingredients in a bowl. I find adding the two cheeses last helps combine everything well. Preheat the oven at 200 C / 390 F. If you chose to marinate the chicken overnight – make sure to remove it out of the fridge for at least an hour. Using a fork, add one piece of chicken into the breadcrumb coating. Coat it generously with the breadcrumbs. Shake off any excess and place the coated chicken pieces on a parchment-lined baking tray. Lightly spray the chicken pieces with cooking spray. Bake in the oven on the center rack for 20 to 25 minutes. Turn the chicken pieces over and spray one more time if it looks too dry. Bake for another 20 to 25 minutes until lightly golden. Remove the chichen from the oven and let cool for 10 minutes before serving.

Traduzione in Italiano:

Metti tutti gli ingredienti di marinata in una ciotola capiente, tranne la farina e il pollo. Combina bene. Quindi, aggiungi la farina (questo impedirà grumi). Infine, aggiungi i pezzi di pollo e il rivestimento uniformemente. Marinare il pollo per 30 minuti sul bancone o fino alla notte in frigorifero. Ricoprire il pollo. Unisci tutti gli ingredienti di pane in una ciotola. Trovo che l’aggiunta degli ultimi due formaggi aiuti a combinare tutto bene. Preriscalda il forno a 200 c / 390 F. Se hai scelto di marinare il pollo durante la notte – assicurati di rimuoverlo dal frigorifero per almeno un’ora. Usando una forchetta, aggiungi un pezzo di pollo nel rivestimento per pane. Richiedi generosamente con il pangrattato. Scuoti di dosso qualsiasi eccesso e posiziona i pezzi di pollo rivestiti su una teglia foderata di pergamena. Spruzzare leggermente i pezzi di pollo con spray da cucina. Cuocere in forno sulla griglia centrale per 20-25 minuti. Girare i pezzi di pollo e spruzzare ancora una volta se sembra troppo asciutto. Cuocere per altri 20-25 minuti fino a quando leggermente dorato. Rimuovere il chichen dal forno e lasciare raffreddare per 10 minuti prima di servire.