Crispy Garlic Roasted Potatoes

Crispy Garlic Roasted Potatoes

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Preheat the oven at 390 F / 200 C. Peel all the potatoes using a vegetable peeler and place them in water. Then, use a sturdy cutting board and chef’s knife to cut each of them into one-inch cubes (see video).Tip- Cut the potatoes in similar sizes so they cook evenly. You can also make them 2-inch cubes instead of 1-inch. But, don’t make them smaller than 1-inch as they will get mashed in the cooking process. Place the potatoes in a pot and fill with water and 1 tbsp salt. Boil the potatoes for 3 to 4 minutes or until they are about 80% cooked – they will be soft outside but still firm towards the middle. Drain them well in a colander and shake off any excess liquid. Then, place them in a dry mixing bowl. Tip – You want to drain off as much liquid as possible so the potatoes will bake crisp. Any moisture will create steam and prevent them getting crisp. Next, pour about 3 tbsp olive oil as evenly as you can over the potatoes. Turning them so each is well coated in the oil. Sprinkle the potatoes with salt, pepper, garlic powder, paprika, and oregano. Tossing them so they are well coated. Brush an unlined baking tray with the remaining olive oil. Pour over the potatoes and spread them evenly.Tip – A lined baking tray creates steam from any residue moisture in the potatoes. But, an unlined baking tray dried out all the excess moisture encouraging those crispy edges. Bake for about 45 to 50 minutes turning them every 15 minutes to roast evenly on all sides. Remove from the oven and sprinkle with fresh herbs. Season with more salt and pepper if necessary. Serve immediately.

Traduzione in Italiano:

Preriscalda il forno a 390 F / 200 C. Sbucciare tutte le patate usando un pelapacchino vegetale e posizionarle in acqua. Quindi, usa un robusto tagliere e il coltello da chef per tagliarli in cubi da un pollice (vedi video). Tip- tagliare le patate in dimensioni simili in modo che cucinano uniformemente. Puoi anche farli cubi da 2 pollici anziché 1 pollice. Ma non renderli più piccoli di 1 pollice in quanto verranno schiacciati nel processo di cottura. Metti le patate in una pentola e riempi con acqua e 1 cucchiaio di sale. Fai bollire le patate per 3-4 minuti o fino a quando non saranno cotti di circa l’80%: saranno morbide fuori ma sono ancora ferme verso il mezzo. Scolarli bene in uno scolapasta e scrollarsi di dosso qualsiasi liquido in eccesso. Quindi, mettili in una ciotola asciutta. SUGGERIMENTO: vuoi drenare più liquido possibile in modo che le patate cuocerino croccanti. Qualsiasi umidità creerà vapore e impedirà loro di diventare croccanti. Quindi, versare circa 3 cucchiai di olio d’oliva il più uniformemente possibile sulle patate. Girandoli in modo che ognuno sia ben rivestito nell’olio. Cospargi le patate con sale, pepe, aglio in polvere, paprika e origano. Lanciandoli in modo che siano ben rivestiti. Spennellare una teglia sfoderata con l’olio d’oliva rimanente. Versare sopra le patate e spalmarle uniformemente. Ma una cottura sfoderata ha asciugato tutta l’umidità in eccesso incoraggiando quei bordi croccanti. Cuocere per circa 45-50 minuti girandoli ogni 15 minuti per arrostire uniformemente su tutti i lati. Togliere dal forno e cospargere con erbe fresche. Condire con più sale e pepe se necessario. Servire immediatamente.