Easy Cabbage Salad

Easy Cabbage Salad

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Chop or shred the cabbage as thinly as you can. Add salt and set aside.Tip – I like to use my food processor with the shredding attachment which is quick and easy In a saute pan – add the sunflower seeds – and lightly toast them until you get the fragrance of toasted nuts. Sprinkle the toasted sunflower seeds over the cabbage and cover the bowl with a lid To the same saute pan over low heat – add the olive oil and heat it up. Do not let it boil. Pour gently all over the cabbage and cover the bowl again for a minute or two. The heat in the seeds and the oil is all it takes to remove the raw bit from the cabbage. Add lemon juice, cranberries, and pepper. Combine well. This salad can be kept in the fridge for up to 2 days.

Traduzione in Italiano:

Tritare o distruggere il cavolo nel modo più sottile possibile. Aggiungi sale e metti da parte. Cospargi i semi di girasole tostati sul cavolo e copri la ciotola con un coperchio nello stesso padella a fuoco basso – Aggiungi l’olio d’oliva e scaldalo. Non farlo bollire. Versare delicatamente tutto il cavolo e coprire di nuovo la ciotola per un minuto o due. Il calore nei semi e l’olio è tutto ciò che serve per rimuovere la punta grezza dal cavolo. Aggiungi succo di limone, mirtilli rossi e pepe. Combina bene. Questa insalata può essere mantenuta in frigorifero per un massimo di 2 giorni.