Easy Indian Chicken Curry   15 Minutes

Easy Indian Chicken Curry 15 Minutes

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Add all marinade ingredients to a food processor and blend until smooth. Set aside Wash, drain and pat dry the chicken. Season with salt and pepper. Set asideTip- never cook the chicken when cold or frozen as it will cook unevenly. And, a wet chicken means too much gravy, so wipe dry. Masala – In a saute pan, add the oil and ground paste. Cook on medium for about 2 to 3 minutes. If necessary add a few tablespoons of water to prevent the spices from burning. Tip- cooking the spices is important for flavor so don’t rush. Cook until you have a wonderful aroma from the spices. Tomatoes – Next, add the chopped tomatoes and tomato paste. Cook another minute Chicken – Finally, add the chicken pieces and coat well with the mixture. Add one cup of water and stir. Cook for about 8 to 10 minutes or until the chicken is cooked. Tip – if you use chicken breast it should be done in about 6 to 8 minutes, boneless chicken thighs or legs will take about 10 to 12 minutes. Sour cream – Add sour cream and stir well. Check and adjust seasoning. Sprinkle with more chopped cilantro before you serve.

Traduzione in Italiano:

Aggiungi tutti gli ingredienti di marinata a un robot da cucina e mescola fino a che liscio. Mettere da parte lavarsi, scolarli e asciugare il pollo. Condire con sale e pepe. Imposta Asidetip- Non cuocere mai il pollo quando è freddo o congelato in quanto cucerà in modo non uniforme. E un pollo bagnato significa troppo sugo, quindi asciuga. Masala – In una padella, aggiungi l’olio e la pasta a terra. Cuocere su medio per circa 2-3 minuti. Se necessario, aggiungi alcuni cucchiai di acqua per impedire alle spezie di bruciare. Tip: cucinare le spezie è importante per il sapore, quindi non fretta. Cuocere fino a quando non avrai un aroma meraviglioso dalle spezie. Pomodori – Successivamente, aggiungi i pomodori tritati e la pasta di pomodoro. Cuocere un altro minuto di pollo – Infine, aggiungi i pezzi di pollo e ricopri bene con la miscela. Aggiungi una tazza d’acqua e mescola. Cuocere per circa 8-10 minuti o fino a quando il pollo è cotto. Suggerimento: se usi il petto di pollo, dovrebbe essere fatto in circa 6-8 minuti, le cosce di pollo disossato o le gambe impiegheranno circa 10-12 minuti. Panna acida: aggiungi la panna acida e mescola bene. Controllare e regolare il condimento. Cospargere con più coriandolo tritato prima di servire.