Easy Sheet Pan Chicken

Easy Sheet Pan Chicken

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Preheat oven at 200 C / 400 F. Prepare baking pan – Line a 15 x 10 sheet pan with foil or parchment paper for easy clean-up. Spray pan -or spread the parchment or foil with oil. Cut veggies – wash, peel, and cut potatoes and sweet potatoes. Then cut them into slices along with the onions and lemons. Season chicken – In a large bowl, season the chicken with salt and pepper. Prepare marinade – In a small bowl, combine the olive oil, melted butter, dried oregano, rosemary, garlic, lemon juice, salt, and pepper. Spread over sheet pan – Place the chicken on the foil surrounded by the potato, sweet potato, sliced onions, whole garlic cloves, and lemon slices. Coat everything – Pour the marinade and toss everything to coat. Bake – Roast in the oven on the middle rack for about 35 to 40 minutes. (if using a thermometer the internal temperature of the chicken should read 165 F). Tips – If you like crisp potatoes, remove the chicken pieces and let the potatoes cook a while longer. Rest – Let the chicken rest for at least 10 minutes before serving.

Traduzione in Italiano:

Preriscaldare il forno a 200 c / 400 F. Preparare la teglia – linea una padella da 15 x 10 con carta per fogli o pergamena per una facile pulizia. Spruzzare la padella -o spalmare la pergamena o la pellicola con olio. VEGGIE TAGLI – Lavare, sbucciare e tagliare patate e patate dolci. Quindi tagliarli a fette insieme a cipolle e limoni. Condisci il pollo – in una ciotola capiente, condire il pollo con sale e pepe. Prepara la marinata: in una piccola ciotola, unisci l’olio d’oliva, il burro fuso, il origano secco, il rosmarino, l’aglio, il succo di limone, il sale e il pepe. Distribuire sulla padella: posizionare il pollo sulla pellicola circondata da patate, patate dolci, cipolle a fette, spicchi di aglio interi e fette di limone. Ricopri tutto – versa la marinata e lancia tutto per ricoprire. Cuocere: arrostire nel forno sulla griglia centrale per circa 35-40 minuti. (Se si utilizza un termometro, la temperatura interna del pollo dovrebbe leggere 165 F). Suggerimenti: se ti piacciono le patate croccanti, rimuovi i pezzi di pollo e lascia cuocere le patate un po ‘piĆ¹ a lungo. Riposa: lascia riposare il pollo per almeno 10 minuti prima di servire.