Ginger Chicken Stir Fry Recipe

Ginger Chicken Stir Fry Recipe

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Cut chicken into bit size pieces. Slice ginger and garlic into think long slices. Cut onion into thick slices. Chop cilantro – and set aside. In a large bowl – beat egg. Add the flour, grated ginger, salt and pepper. Stir well to combine. Add chicken and leave to marinade for 15 mins and up to 3 hours. Add 2 tbsp oil in a wok or non-stick saute pan. Individually place the chicken pieces and cook on both sides making sure they are almost cooked and evenly brown on all sides. If necessary cook the chicken in small batches but do not over crowd the pan. When almost done – sprinkle the paprika over the chicken pieces. The paprika gives a pretty color to the final dish. Remove from the pan and set aside – keep warm. Add all sauce ingredients to a small bowl. Stir well and set aside. In a wok or a wide saute pan add a tbsp of canola oil. Add the ginger slices – saute on low heat until the ginger is almost crispy. Remove half the ginger for garnish (optional). Then add sliced onions and garlic to the pan. Sauce on high for a minute or two – you want the onions to still have a bite. Add the chicken – saute for a minute cooking on high heat. Slowly sprinkle the sauce over the chicken – still cooking on high. Lastly, add the cilantro. Remove from the pan and serve hot garnished with the save crispy ginger slices.

Traduzione in Italiano:

Tagliare il pollo a pezzi di bit size. Affettare lo zenzero e l’aglio in pensieri a fette lunghe. Tagliare la cipolla a fette spesse. Trita il coriandolo – e mettiti da parte. In una ciotola capiente – sbattere l’uovo. Aggiungi la farina, lo zenzero grattugiato, il sale e il pepe. Mescola bene per unire. Aggiungi il pollo e lascia la marinata per 15 minuti e fino a 3 ore. Aggiungi 2 cucchiai di olio in una padella wok o antiaderente. Posizionare individualmente i pezzi di pollo e cuocere su entrambi i lati assicurandoti che siano quasi cotti e uniformemente marroni su tutti i lati. Se necessario cuocere il pollo in piccoli lotti ma non affolla la padella. Se quasi finito – Cospargi la paprika sui pezzi di pollo. La paprika dà un bel colore al piatto finale. Togli dalla padella e metti da parte: tieniti al caldo. Aggiungi tutti gli ingredienti di salsa in una piccola ciotola. Mescolare bene e mettere da parte. In un wok o una padella ampia aggiunta un cucchiaio di olio di canola. Aggiungi le fette di zenzero: saltare a fuoco basso fino a quando lo zenzero è quasi croccante. Rimuovere la metà dello zenzero per contorno (opzionale). Quindi aggiungere cipolle a fette e aglio nella padella. Salsa in alto per un minuto o due: vuoi che le cipolle abbiano ancora un morso. Aggiungi il pollo – rosola per un minuto cucinando a fuoco alto. Cospargi lentamente la salsa sul pollo, cucinando ancora in alto. Infine, aggiungi il coriandolo. Togliere dalla padella e servire caldo guarnito con le fette di zenzero croccante di salvataggio.