Healthy Crispy General Tso s Chicken
11 Gennaio 2023Marinate chicken – Cut chicken into bite-size pieces. Season the chicken with salt and pepper. Add the egg, rice flour, cornstarch, salt, and pepper. Combine well. Pro tip – If possible, marinate the chicken for 15 to 30 minutes up to 3 hours. Sauce – In another bowl, combine all sauce ingredients and set aside. Pro tip – Cornstarch tends to settle at the bottom of the pan so you will need to stir it again before adding it to the pan later. Crispy chicken – In a wok or cast-iron skillet, on medium-high heat, add 2 tbs cooking oil (do not use olive oil). Add chicken pieces, one at a time, making sure they are apart. Do this in batches so you don’t crowd the pan.Pro tip – Crowding the pan will lower the heat and steam rather than sear the chicken giving a crisp coating. Cook on one side for a minute until lightly golden. Then, turn over and cook the other side. Remove the chicken and keep warm.Pro tip – Don’t make haste, keep the heat on medium-high. The high heat will give a nice color and crispy coating as well. To the same skillet, reduce the heat and add the remaining oil. Saute the ginger, garlic, and chilly flakes. Add the sauce – cook for 30 seconds. Then, add the chicken pieces and coat the chicken with the sauce. If necessary, add a few tablespoons of water to loosen things up.Pro tip – Keep the heat to medium-low otherwise all the sauce will evaporate. Taste and adjust seasoning. Sprinkle with chopped fresh cilantro. Garnish with more chilly flakes (or sesame seeds).
Traduzione in Italiano:
Marinate pollo – taglia il pollo a pezzi di dimensioni ridotte. Condisci il pollo con sale e pepe. Aggiungere l’uovo, la farina di riso, l’amido di mais, il sale e il pepe. Combina bene. SUGGERIMENTO PRO – Se possibile, marinare il pollo per 15-30 minuti fino a 3 ore. Salsa: in un’altra ciotola, unisci tutti gli ingredienti della salsa e metti da parte. SUGGERIMENTO PRO – L’amido di mais tende a stabilirsi nella parte inferiore della padella, quindi dovrai mescolarlo di nuovo prima di aggiungerlo alla padella in seguito. Pollo croccante-In una padella wok o in ghisa, a fuoco medio-alto, aggiungi 2 cucchiai di olio da cucina (non usare olio d’oliva). Aggiungi pezzi di pollo, uno alla volta, assicurandosi che siano separati. Fallo in lotti in modo da non affollare la padella. Suggerimento per la padella – Affollando la padella abbasserà il calore e il vapore piuttosto che scolpire il pollo dando un rivestimento croccante. Cuocere su un lato per un minuto fino a quando leggermente dorato. Quindi, girare e cuocere dall’altra parte. Rimuovi il pollo e mantieni la punta. Non fare fretta, mantieni il fuoco a medio -alto. L’alto calore darà anche un bel colore e un rivestimento croccante. Alla stessa padella, ridurre il calore e aggiungere l’olio rimanente. Soffriggere lo zenzero, l’aglio e i fiocchi freddi. Aggiungi la salsa: cuocere per 30 secondi. Quindi, aggiungi i pezzi di pollo e ricopri il pollo con la salsa. Se necessario, aggiungi alcuni cucchiai di acqua per allentare le cose. Suggerimento per la punta – Mantieni il fuoco a medio -basso, altrimenti tutta la salsa evapora. Assaggia e regola il condimento. Cospargere con coriandolo fresco tritato. Guarnire con più fiocchi (o semi di sesamo).