Healthy Potato Leek Soup

Healthy Potato Leek Soup

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Wash the leeks thoroughly and chop them roughly using a cutting board and utility knife Peel, wash, and cut potatoes into small chunks using a chef’s knife In a soup pot or stockpot – heat olive oil Saute onion and garlic until onion is translucent Add potatoes thyme and bay leaves- saute a minute or two Next add in the leeks – saute a minute more Pour in stock and season with salt and pepper Cook on low simmer for 10 minutes until potatoes are soft and can be squished easily with your finger. Remove the bay leaves and sprig of thyme. Then use a hand mixer to blend everything to a smooth puree.If using a stand blender, cool the soup for a few minutes and be very careful as a hot soup can splash out and cause serious burns. Once the soup is smooth, bring it back to a boil. Taste and adjust seasoning. Combine cornstarch and milk, then add it to the soup (the cornstarch prevents the milk from curdling) Stir well to combine -simmer a minute more – turn the heat off. Serve on its own or garnished with fresh cream. I added a teaspoon of pesto to garnish this soup.

Traduzione in Italiano:

Lavare accuratamente i porri e tagliarli approssimativamente usando un tagliere e un coltello da coltello, lavare e tagliare le patate in piccoli pezzi usando un coltello da chef in una pentola o un brotodro E le foglie di baia: saltare un minuto o due successive aggiungi i porri: saltare un minuto in più di scorta e condire con sale e pepe cuocere a fuoco lento per 10 minuti fino a quando le patate sono morbide e possono essere schiacciate facilmente con il dito. Rimuovere le foglie di baia e il rametto di timo. Quindi usa un mixer per fondere tutto per una purea liscia. Se usando un bastone da supporto, raffredda la zuppa per alcuni minuti e fai molta attenzione poiché una zuppa calda può schizzare e causare gravi ustioni. Una volta che la zuppa è liscia, riportala a ebollizione. Assaggia e regola il condimento. Unisci l’amido di mais e il latte, quindi aggiungilo alla zuppa (l’amido di mais impedisce al latte di crogettare) mescolare bene per unire il immertore al minuto in più – spegnere il fuoco. Servire da solo o guarnito con crema fresca. Ho aggiunto un cucchiaino di pesto per guarnire questa zuppa.