Herb Sweet Potato Chapati aka Sweet Potato Flatbread

Herb Sweet Potato Chapati aka Sweet Potato Flatbread

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Cook the sweet potato in the microwave for 5 minutes on high or until cooked thru. OR bake the sweet potato for 20 minutes at 180 C/360 F OR peel and boil the sweet potato on the stove top for 3 to 5 minutes until tender Peel and mash the sweet potato with a fork. Add flour and sweet potato to a bowl Use a fork to combine the two together. Add salt, pepper, and oil – combine again. Now add onions, fresh herbs, and yogurt. Mix all ingredients until you have a soft dough If the mixture is dry – add a few tablespoons of water. Alternatively, if the mixture is wet – add a little extra flour. You want a soft smooth dough that you can roll. Let rest for 15 minutes covered with plastic wrap. Once the dough has rested, divide the dough into 8 balls Dust the ball with flour and roll on a lightly floured surface. You can roll all the disc, keep them covered with a kitchen cloth to prevent drying out. Or you can cook them simultaneously. Heat a skillet or frypan over medium heat. Place the flatbread and cook for 30 to 40 seconds on each side. Turning as necessary to ensure even cooking. Usually takes about 2 minutes per chapati. Brush lightly with oil using a pastry brush or such Keep the chapatis soft – wrapping in a kitchen cloth or placing them in a Tupper Ware.

Traduzione in Italiano:

Cuocere la patata dolce nel forno a microonde per 5 minuti in alto o fino a cottura attraverso. Oppure cuocere la patata dolce per 20 minuti a 180 c/360 F o buccia e fai bollire la patata dolce sul piano cottura per 3-5 minuti fino a quando si sbucciano e schiaccia la patata dolce con una forchetta. Aggiungi farina e patate dolci in una ciotola usa una forchetta per unire i due insieme. Aggiungi sale, pepe e olio: unisciti di nuovo. Ora aggiungi cipolle, erbe fresche e yogurt. Mescola tutti gli ingredienti fino a quando non hai un impasto morbido se la miscela è asciutta: aggiungi alcuni cucchiai di acqua. In alternativa, se la miscela è bagnata, aggiungi un po ‘di farina extra. Vuoi un impasto morbido liscio che puoi arrotolare. Lascia riposare per 15 minuti ricoperti di involucro di plastica. Una volta riposato l’impasto, dividi l’impasto in 8 palline spolvera la palla con farina e rotola su una superficie leggermente infarinata. Puoi arrotolare tutto il disco, tenerli coperti con un panno da cucina per evitare di asciugare. Oppure puoi cucinarli contemporaneamente. Scaldare una padella o una fripana a fuoco medio. Posizionare la focaccia e cuocere per 30-40 secondi su ciascun lato. Girando necessari per garantire anche cucinare. Di solito impiega circa 2 minuti per chapati. Sfiorare leggermente con olio usando un pennello da pasticceria o così mantenendo il chapatis morbido: avvolgimento in un panno da cucina o posizionarli in un tupper.