Homemade Baileys Irish Cream

Homemade Baileys Irish Cream

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

In a blender, combine cream, sweetened condensed milk, instant coffee, chocolate syrup, and vanilla. Mix on low speed until everything is well combined. Add the whiskey and give it one more mix with the blender. Tip – Do not overmix at this time as the alcohol can break down the whipped cream and curdle it. Transfer the baileys to clean sterilized liquor storage bottles with tight-fitting lids. Store in the refrigerator for up to 2 months.

Traduzione in Italiano:

In un frullatore, unire la panna, il latte condensato zuccherato, il caffè istantaneo, lo sciroppo di cioccolato e la vaniglia. Mescola a bassa velocità fino a quando tutto è ben combinato. Aggiungi il whisky e dai un altro mix con il frullatore. Suggerimento: non mescolare in questo momento poiché l’alcol può abbattere la panna montata e arricciarla. Trasferire i baileys per pulire le bottiglie di conservazione dei liquori sterilizzate con coperchi aderenti. Conservare in frigorifero per un massimo di 2 mesi.