Homemade Lemon Curd

Homemade Lemon Curd

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Measure all ingredients before you start. Cut the butter into cubes – keep chilled. Juice the lemons – Place lemons in the microwave for 10 seconds before you cut and squeeze this will make it easy. Warm the lemon juice for about 30 secs – set aside Use a double boiler or make your own – To make your own add an inch of water to the saucepan with a heatproof bowl on top. The water should not touch the top bowl.Tip – we use a double-boiler to prevent the eggs from getting scrambled with direct heat. In the top bowl of your double boiler – add yolks, egg, salt, cornstarch, and sugar. Whisk until light and fluffy – sugar should almost melt. Gradually pour in the warm lemon juice and zest. Now place the bowl on the double boiler. Continue to stir on medium-high heat. The mixture should cook with just the steam from the water in the saucepan below.Tip – if you cook on low it will take forever to thicken. Since we are cooking on a double boiler you can keep the heat medium-high and stir continuously. After about 10 to 12 minutes – you will notice the foam that was caused by whipping the egg mixture will slowly disappear. The mixture will start to thicken. Continue to stir until it coats the back of your wooden spoon. Remove from heat. Gradually add cubes of butter one at a time. Make sure each piece is well incorporated. The mixture will continue to thicken as it cools.Tip – the cool butter stops the cooking and makes it smooth and velvety. Add it slow but not too slow or the last of the butter won’t incorporate in cooled curd. Once all the butter has been incorporated, strain it through a mesh or a strainer to remove the zest. This will also give you a smooth creamy curd. I like to transfer mine to a mason jar.

Traduzione in Italiano:

Misura tutti gli ingredienti prima di iniziare. Taglia il burro a cubetti: mantieni freddo. Juice the Limons – Metti i limoni nel microonde per 10 secondi prima di tagliare e spremere questo lo renderà facile. Riscalda il succo di limone per circa 30 secondi – Metti da parte usa una doppia caldaia o prepararne uno tuo – per fare il tuo aggiunta di un pollice di acqua alla casseruola con una ciotola resistente al calore. L’acqua non dovrebbe toccare la ciotola superiore. Nella ciotola superiore della doppia caldaia – Aggiungi tuorli, uova, sale, amido di mais e zucchero. Sbattere fino a quando non si è leggermente fluida e soffice – lo zucchero dovrebbe quasi sciogliersi. Versare gradualmente il succo di limone caldo e la scorza. Ora posiziona la ciotola sulla doppia caldaia. Continua a mescolare a fuoco medio-alto. La miscela dovrebbe cuocere con solo il vapore dall’acqua nella casseruola sottostante. Dato che stiamo cucinando su una doppia caldaia, puoi mantenere il fuoco medio-alto e mescolare continuamente. Dopo circa 10-12 minuti: noterai che la schiuma causata dalla frusta della miscela di uova scomparirà lentamente. La miscela inizierà ad addensarsi. Continua a mescolare fino a quando ricopre la parte posteriore del cucchiaio di legno. Togliere dal fuoco. Aggiungi gradualmente cubi di burro uno alla volta. Assicurati che ogni pezzo sia ben incorporato. La miscela continuerà ad addensarsi mentre si raffredda. Aggiungilo lentamente ma non troppo lento o l’ultimo del burro non si incorpora nella cagliata raffreddata. Una volta che tutto il burro è stato incorporato, filtralo attraverso una maglia o un filtro per rimuovere la scorza. Questo ti darà anche una cagliata cremosa liscia. Mi piace trasferire il mio in un barattolo di muratore.