Honey Balsamic Chicken

Honey Balsamic Chicken

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Thaw the chicken at least an hour before cooking. Pat dry with a clean paper towel.Pro-tip – Frozen or wet chicken will result in too much liquid in the pan, plus it won’t carmelize and get a good color. It can also make a tough rubbery chicken so always thaw properly Generously season with salt and pepper then lightly dust with flour. Set asidePro-tip – The flour helps thicken the sauce but make sure to dust off excess flour to prevent the sauce from becoming too starchy. Heat a heavy-bottom saute pan on medium-high, then add the oil and butter. Pan-fry the chicken pieces on both sides for about 2 minutes on each side. Then lower the heat. Pro-tip – don’t make haste to turn the chicken, leaving it untouched will ensure it gets some good caramelization Combine all the marinade ingredients in a bowl, then, add it to the pan over the chicken along with the rosemary and thyme Pro-tip – you can add all the marinade ingredients directly over the chicken but combining it well in a bowl first will ensure the powders are well combined. Cover the pan, and let the chicken cook for 8 minutes. Then uncover and let cook another 8 to 10 minutes. Pro-tip – covering will ensure the chicken cooks through well, uncovering later will evaporate all the excess moisture. When done the chicken should be cooked and the sauce should be thick and creamy. Pro-tip -You can make a little gravy if you prefer to serve this chicken over rice. Just add a few tablespoons of water or stock at the end. Finally, taste and adjust seasoning, adding a bit more salt and pepper if needed. Sprinkle with some freshly chopped parsleyPro-tip – note we only seasoned the chicken with salt and pepper. The sauce has stock and balsamic which often has salt in it. So taste first then adjust seasoning. Serve hot over rice, potatoes, buttered noodles, or pasta. Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Scongelare il pollo almeno un’ora prima di cucinare. Passare a asciugare con un tovagliolo di carta pulito. PRO -TIP – Il pollo congelato o bagnato si tradurrà troppo liquido nella padella, inoltre non carmelizza e diventerà un buon colore. Può anche fare un pollo gommoso duro, quindi sempre scongelando correttamente con sale e pepe, quindi spolverare leggermente con la farina. Metti da parte Pro -Tip: la farina aiuta ad addensare la salsa ma assicurati di spolverare la farina in eccesso per evitare che la salsa diventi troppo amidacea. Scaldare una padella a fondo pesante su medio-alto, quindi aggiungere olio e burro. Friggere i pezzi di pollo su entrambi i lati per circa 2 minuti su ciascun lato. Quindi abbassare il calore. Pro -Tip – Non fare fretta di girare il pollo, lasciandolo intatto assicurerà che ottiene una buona caramellizzazione combina tutti gli ingredienti di marinata in una ciotola, quindi aggiungilo alla padella sopra il pollo insieme al rosmarino e al tyme pro -Tip – Puoi aggiungere tutti gli ingredienti di marinata direttamente sul pollo ma combinandolo bene in una ciotola per prima assicurerà che le polveri siano ben combinate. Copri la padella e lascia cuocere il pollo per 8 minuti. Quindi scopri e lascia cuocere altri 8-10 minuti. Pro -Tip – La copertura garantirà che il pollo cucina bene, scoprendo in seguito evapora tutta l’umidità in eccesso. Se fatto il pollo dovrebbe essere cotto e la salsa dovrebbe essere spessa e cremosa. Pro -tip -puoi fare un po ‘di sugo se preferisci servire questo pollo sul riso. Basta aggiungere alcuni cucchiai di acqua o stock alla fine. Infine, assaggia e regola il condimento, aggiungendo un po ‘più di sale e pepe se necessario. Cospargere con un po ‘di prezzemolo appena tritato: nota che abbiamo condito solo il pollo con sale e pepe. La salsa ha brodo e balsamico che spesso contiene sale. Quindi assaggia prima, quindi regola il condimento. Servire caldo su riso, patate, noodles imburrati o pasta. Divertiti!