Honey Soy Chicken  Baked

Honey Soy Chicken Baked

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Thaw the chicken at least an hour before baking. Pat dry with a clean paper towel.Tip – Frozen or wet chicken will result in too much liquid in the finished dish, plus the marinade won’t stick to it. Preheat the oven at 420 °F / 215 °C / Gas Mark 7 for at least 10 minutes before you add the chicken in. Next, combine all the marinade ingredients in a 13 x 9-inch baking dish or similar. Set aside. Place the chicken pieces in the marinade, coat well. Tip – this marinated chicken can be kept in the fridge for up to 12 hours. Thaw an hour before baking. Cook uncovered for 35 to 40 minutes turning the pieces over and basting them at least once in betweenTip – if you find the chicken is getting too dark in color, just tent it with aluminum foil. Personally, I do like the darker color so I did not tent mine. When done remove and let sit for at least 5 minutes before serving. The pan juices are absolutely delicious and can be served over white rice. Tip – If the pan juices are too much, you can transfer them to a saucepan and reduce over medium-high heat until you get a thicker consistency.

Traduzione in Italiano:

Scongelare il pollo almeno un’ora prima di cuocere. Asciugare con un tovagliolo di carta pulito. Preriscalda il forno a 420 ° F / 215 ° C / Gas Mark 7 Per almeno 10 minuti prima di aggiungere il pollo. Successivamente, combina tutti gli ingredienti di marinata in una teglia da 13 x 9 pollici o simili. Mettere da parte. Metti i pezzi di pollo nella marinata, ricopri bene. Suggerimento: questo pollo marinato può essere mantenuto in frigorifero per un massimo di 12 ore. Scongelare un’ora prima della cottura. Cuocere scoperto per 35-40 minuti girando i pezzi e litigandoli almeno una volta in Bet -Eentip – se trovi che il pollo sta diventando troppo scuro, basta tentare con un foglio di alluminio. Personalmente, mi piace il colore più scuro, quindi non ho tentato il mio. Al termine Rimuovi e lascia riposare per almeno 5 minuti prima di servire. I succhi di padella sono assolutamente deliziosi e possono essere serviti su riso bianco. Suggerimento: se i succhi di padella sono troppo, puoi trasferirli in una casseruola e ridurre a fuoco medio -alto fino a ottenere una consistenza più spessa.