How to make Indian Chapati aka Whole Wheat Tortilla
11 Gennaio 2023In a bowl add flour, salt, and one tbsp oil – combine. Add ½ cup warm water and mix with your hands or a wooden spoon/spatula. Continue to add water until you have a soft mixture and all the flour incorporated. Transfer the dough to a lightly floured surface. Knead the dough until smooth but still soft. Once your dough is kneaded to a soft, smooth consistency. Place the dough back in the bowl. Cover with a clean kitchen cloth or plastic wrap. Leave in a warm place for about 15 minutes. Divide the dough into equal size balls. About 10 to 12 should be a good number with this amount of dough. Cover and let rest for 5 to 7 minutes. Roll each ball lightly dusted with flour into a disc of about 7 to 9″ in diameter – approximately. You can roll the chapati and cook them simultaneously or roll them out first then move on to the cooking process. (see tips) In the meantime, heat a skillet on medium high. Cooking the chapati is easy and best if you are not too impatient to flip them over. Place the chapati on the hot skillet. (dust off any excess dry flour first) First Flip -Wait 30 seconds until you see a few bubbles, turn the chapati to the second side. Second Flip – When you see a few big bubbles on the second side turn flip back to the first side. When you flip for the second time, you will see your chapati is about to puff up like a balloon. Use the back of your spatula and help it if necessary. Don’t press too hard and break those bubbles. Third flip – Ideally, when you flip the third time the chapati should rise like …A balloon! (don’t worry if it doesn’t see tips below) Lightly brush some oil with a pastry brush or small spoon on both sides of the chapati. Remove chapati from the pan and store it wrapped in a clean kitchen cloth or cheesecloth to keep them soft. Continue with the rest of the chapatis – rolling and cooking. ”
Traduzione in Italiano:
In una ciotola aggiungere farina, sale e un olio cucchiaio: unire. Aggiungi ½ tazza di acqua calda e mescola con le mani o un cucchiaio/spatola di legno. Continua ad aggiungere acqua fino a quando non hai una miscela morbida e tutta la farina incorporata. Trasferire l’impasto su una superficie leggermente infarinata. Impastare l’impasto fino a che liscio ma ancora morbido. Una volta che l’impasto è impastato per una consistenza morbida e liscia. Posizionare l’impasto nella ciotola. Coprire con un panno da cucina pulito o un involucro di plastica. Lasciare in un posto caldo per circa 15 minuti. Dividi l’impasto in palline di uguale dimensione. Circa 10 a 12 dovrebbero essere un buon numero con questa quantità di pasta. Coprire e lasciare riposare per 5-7 minuti. Arrotolare ogni sfera leggermente spolverata di farina in un disco di circa 7-9 “di diametro – approssimativamente. Puoi arrotolare i chapati e cucinarli contemporaneamente o sterzarli prima, quindi passare al processo di cottura. (Vedi punte) Nel frattempo , riscalda una padella al massimo. Vedi alcune bolle, gira i chapati sul secondo lato. Secondo capovolgimento – Quando vedi alcune grandi bolle sul secondo giro laterali tornano sul primo lato. Quando ti giri per la seconda volta, vedrai il tuo chapati in procinto di gonfiare come un palloncino. Usa il retro della tua spatola e aiutalo se necessario. Non premere troppo e rompere quelle bolle. Terzo capovolgimento – Idealmente, quando si gira la terza volta che i chapati dovrebbero alzarsi come … Un palloncino! (Non preoccuparti se non vede i suggerimenti sotto) spazzolare leggermente un po ‘di olio con una pasta brutta Sh o piccolo cucchiaio su entrambi i lati dei chapati. Rimuovi Chapati dalla padella e conservalo avvolto in un panno da cucina pulito o una garza per mantenerli morbidi. Continua con il resto del Chapatis – rotolando e cucinando. ”