Indian Baked Chicken Curry
11 Gennaio 2023Wash, drain and pat dry the chicken. Season with salt and pepper. Let rest for 15 minutes if possible. Tip- never cook the chicken when cold or frozen as it will cook unevenly. And, a wet chicken means too much gravy, so wipe dry. Use a 13 x 9 baking dish or similar. You want the chicken is in a single layer in the pan. Tip – A small dish will result in too much gravy and a dish too large will dry out the gravy. In the baking dish add all the marinade ingredients. Combine well with a whisk. Tip- a whisk will ensure no lumps Add the chicken pieces and coat them well with the marinade. The chicken can be marinated for an hour on the counter or up to 12 hours overnight in the fridge. Tip – If you marinate longer remove the chicken from the fridge and let thaw for an hour before baking. Preheat the oven at 190 C / 380 F Cover the baking dish with aluminum foil. Bake for about 45 mins. For the last 10 minutes remove the aluminum foil, and turn the broiler on so the chicken gets some color. Tip – Do not overcook at the last 10 minutes or the chicken will dry out. Remove from the oven and let rest for a few minutes before you serve.
Traduzione in Italiano:
Lavare, scolare e asciugare il pollo. Condire con sale e pepe. Lascia riposare per 15 minuti se possibile. Tip: non cuocere mai il pollo quando è freddo o congelato in quanto cucerà in modo non uniforme. E un pollo bagnato significa troppo sugo, quindi asciuga. Usa una teglia da 13 x 9 o simile. Vuoi che il pollo sia in un unico strato nella padella. Suggerimento: un piccolo piatto si tradurrà in troppa salsa e un piatto troppo grande asciuga il sugo. Nella teglia aggiungi tutti gli ingredienti di marinata. Combina bene con una frusta. Suggerimento: una frusta garantirà i grumi aggiungi i pezzi di pollo e li ricoprirà bene con la marinata. Il pollo può essere marinato per un’ora sul bancone o fino a 12 ore durante la notte in frigorifero. SUGGERIMENTO: se si marchi più a lungo, rimuovi il pollo dal frigorifero e lascia scongelare per un’ora prima di cuocere. Preriscaldare il forno a 190 C / 380 F coprire la teglia con un foglio di alluminio. Cuocere per circa 45 minuti. Per gli ultimi 10 minuti rimuovere il foglio di alluminio e accendere la griglia in modo che il pollo ottenga un po ‘di colore. Suggerimento: non cuocere troppo negli ultimi 10 minuti o il pollo si asciugherà. Togliere dal forno e lasciare riposare per alcuni minuti prima di servire.