Kung Pao Chicken

Kung Pao Chicken

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Cut the chicken into bite-size pieces. Season with salt and pepper ( use less salt). Add the vinegar and soy sauce. Cover and leave to marinate for 30 mins to an hour. Cut the bok choy in half – stalks and leaves separate – set aside. In a wok or cast-iron skillet, heat the oil. Add sliced onions, and saute for a minute. Then, add the ginger, garlic, and chilies – saute 30 seconds. Then, add the chicken and stir-fry on high for 2 minutes. Add the stalks of the bok choy (as they take time to cook) – saute 2 minutes more. Then, add the prepared sauce – stir-fry another minute. Next, add the bok choy leaves – continue to stir-fry. Sprinkle on the nuts – cashew or peanuts. Taste and adjust seasoning, add salt as necessary. Garnish with chopped cilantro.

Traduzione in Italiano:

Taglia il pollo in pezzi di dimensioni ridotte. Condire con sale e pepe (usa meno sale). Aggiungi l’aceto e la salsa di soia. Coprire e lasciare marinare per 30 minuti a un’ora. Taglia il Bok Choy a metà – gambi e foglie separati – metti da parte. In una padella wok o in ghisa, scalda l’olio. Aggiungi cipolle a fette e rosola per un minuto. Quindi, aggiungi lo zenzero, l’aglio e i peperoncini: saltare 30 secondi. Quindi, aggiungi il pollo e friggi in alto per 2 minuti. Aggiungi i gambi di Bok Choy (mentre prendono il tempo per cucinare) – rosola 2 minuti in più. Quindi, aggiungi la salsa preparata: friggi un altro minuto. Quindi, aggiungi le foglie di Bok Choy: continua a sfogliare. Cospargere sui noci – anacardi o arachidi. Assaggia e regola il condimento, aggiungi sale se necessario. Guarnire con coriandolo tritato.