Lamb Chops with Balsamic Glaze

Lamb Chops with Balsamic Glaze

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Cut off excess fat around the edges (this is because we cook the chops in the sauce for 2 minutes ). Pat dry the lamb chops on both sides. Season with salt and pepper on both sides. In a cast-iron skillet on low, heat oil, garlic cloves, and thyme for 30 secs – this is to infuse the oil. Turn the heat up and add the lamb chops. Cook for just one minute on the first side (we only want the color and caramelization now). Turn the chops over and cook one minute on the second side. Take them off the pan and set aside (the chops will be very rare at this point and that’s ok). Remove excess fat from the pan and return to medium-high heat. Add the brown sugar, balsamic vinegar, and chicken stock. Cook for only a minute. Return the lamb chops back to the pan. Coat the chops and cook in the sauce for only two minutes (that’s all they need to cook). Remove from the sauce and set aside. Add butter to the sauce and let thicken on medium heat for two minutes until thick. Remove from heat and immediately transfer the sauce to a serving bowl (read why above – under which pan to use for this recipe). I like to serve these lamb chops over mashed potatoes with the balsamic glaze.

Traduzione in Italiano:

Tagliare il grasso in eccesso attorno ai bordi (questo perché cuociamo le braciole nella salsa per 2 minuti). Pat asciuga le costolette di agnello su entrambi i lati. Condire con sale e pepe su entrambi i lati. In una padella in ghisa su olio a caldo, a caldo, spicchi di aglio e timo per 30 secondi-questo è per infondere l’olio. Accendi il calore e aggiungi le costolette di agnello. Cuocere per solo un minuto sul primo lato (ora vogliamo solo il colore e la caramellizzazione). Spegnere le costolette e cuocere un minuto sul secondo lato. Toglili dalla padella e mettiti da parte (le braciole saranno molto rare a questo punto e va bene). Rimuovere il grasso in eccesso dalla padella e tornare a fuoco medio-alto. Aggiungi lo zucchero di canna, l’aceto balsamico e il brodo di pollo. Cuocere solo per un minuto. Riporta le costolette di agnello nella padella. Richiedere le costolette e cuocere nella salsa per soli due minuti (è tutto ciò di cui hanno bisogno per cuocere). Togliere dalla salsa e mettere da parte. Aggiungi il burro alla salsa e lascia ad addensare a fuoco medio per due minuti fino a quando lo spessa. Togliere dal fuoco e trasferire immediatamente la salsa in una ciotola da portata (leggi perché sopra – sotto la quale la padella utilizzare per questa ricetta). Mi piace servire queste braciole di agnello su purè di patate con la glassa balsamica.