Macadamia Tart aka Macadamia Nut Tart

Macadamia Tart aka Macadamia Nut Tart

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Cream butter and sugar for just a minute until well combined. Add the vanilla, salt and egg yolk – and combine well. Lastly, fold the flour – fold until combined. Make a disc and wrap in plastic/cling wrap. Chill the dough in the refrigerator for at least two hours until firm to roll. Roll the dough between two pieces of parchment paper dusted with flour. Once you’ve reached the desired size or thickness – peel away the bottom layer of the parchment paper. Lift the edges of the parchment paper and invert the crust into the tart pan. Then peel away the second parchment paper. Gently press the dough into the tart pan making sure to press down into the shape of the pan. Trim the excess dough at the edges with a rolling pin, or your thumb. Chill the tart shell for a minimum of 30 minutes. Preheat the oven at 190 C/ 375F. Line the chilled dough with parchment paper or foil. Fill the inside of the shell with pie weights. Bake for 15 to 20 minutes until the edges are lightly starting to brown. Remove the pie weights and parchment paper. Set aside to cool. Reduce oven heat to 170C / 340 F. Cut ½ cup macadamia nuts in half for the top and set aside. Chop the rest into smaller pieces – and set aside. In a mixing bowl add the rest of the filling ingredients (except nuts). Mix well to combine. Add the chopped nuts (not the chopped halves). Pour the filling into the pre-baked shortcrust pastry tart. Carefully arrange the chopped macadamia halves all over the tart. Bake in the preheated oven at 170 C / 340 F for about 25 to 30 minutes. The center will look set but still has a slight jiggle. Cool on a wire rack before serving. This can be served at room temperature or cold. This tart needs no accompaniment. It’s absolutely delicious on its own. And yet, a dollop of whipped cream, ice cream or pastry cream is also an absolute treat.

Traduzione in Italiano:

Crema di burro e zucchero solo per un minuto fino a quando ben combinati. Aggiungi la vaniglia, il sale e il tuorlo d’uovo e unisci bene. Infine, piegare la farina – piega fino a quando combinata. Crea un disco e avvolgi in un involucro di plastica/aggrappatura. Raffreddare l’impasto nel frigorifero per almeno due ore fino a quando non rotola. Arrotolare l’impasto tra due pezzi di carta pergamena spolverata di farina. Una volta raggiunta la dimensione o lo spessore desiderato, stacca lo strato inferiore della carta pergamena. Sollevare i bordi della carta pergamena e invertire la crosta nella padella. Quindi staccare la seconda carta pergamena. Premi delicatamente l’impasto nella padella assicurandosi di premere verso il basso a forma di padella. Taglia l’impasto in eccesso ai bordi con un mattarello o il pollice. Raffreddare il guscio crostata per un minimo di 30 minuti. Preriscalda il forno a 190 C/ 375F. Assegna l’impasto refrigerato con carta pergamena o pellicola. Riempi l’interno del guscio con pesi a torta. Cuocere per 15-20 minuti fino a quando i bordi iniziano leggermente a dorare. Rimuovere i pesi della torta e la carta pergamena. Metti da parte per raffreddare. Ridurre il calore del forno a 170 ° C / 340 F. Tagliare a metà ½ tazza di macadamia per la parte superiore e mettere da parte. Taglia il resto a pezzi più piccoli e metti da parte. In una ciotola aggiungi il resto degli ingredienti di ripieno (tranne i dadi). Mescola bene per combinare. Aggiungi le noci tritate (non le metà tritate). Versare il ripieno nella crostata di pasta shortcrust pre-cotta. Disporre con cura le metà macadamia tritate su tutta la crostata. Cuocere in forno preriscaldato a 170 C / 340 F per circa 25-30 minuti. Il centro sembrerà impostato ma ha ancora una leggera palazzo. Raffreddare su una gratella prima di servire. Questo può essere servito a temperatura ambiente o freddo. Questa crostata non ha bisogno di accompagnamento. È assolutamente delizioso da solo. Eppure, anche una cucchiaiata di panna montata, gelato o pasticceria è un piacere assoluto.