Marinara Sauce with Fresh Tomatoes
11 Gennaio 2023Mark an X with a knife on the bottom of the tomatoes and put them in hot water for 3 to 5 minutes.Tip – the cut on the tomato will cause the skin to open making it easier to peel. Take them out with a slotted spoon and put them in cold water. Drain and cool the tomatoes until barely warm.Tip – shocking the tomatoes from hot to cold water will separate the skin from the tomato making it easy to peel Peel the skin with the edge of your knife. Deseed them using my easy method shown in the video.Tip – follow the cut we made and peel the tomatoes then open the tomato and let the seed fall off. Place the seeds in a colander so you can gather all the juices.Tip – the tomato juices have a lot of flavors so don’t throw them away. Get as much of the juice around the seeds by pressing down on the seeds Pulse the tomato pulp and juices in the bowl or food processor until smooth. Tip- The puree can be frozen for up to 3 months. A good method to store tomatoes when they are in season In a Dutch oven or heavy bottom saute pan, add oil, garlic, chilly flakes, and onions. Saute until onions are translucent.Tip – I like to cook the onions until they get a little caramelized. The flavor is amazing Then, add the dried herbs, oregano, thyme, and rosemary. Followed by brown sugar. Saute for 2 minutes until the sugar caramelizes Tip – This is the secret to the deep color in this sauce. Caramelizing the sugar will deepen the color of our sauce Next, add the prepared tomatoes. Season with salt, pepper and add the basil leaves.Tip – I like to add the whole sprigs of basil in there so I can take it off easily (my kids don’t mind the flavor but they do mind the leaves) Bring to a boil then lower the heat and simmer on medium-low for 30 minutes to an hour or until the sauce is thicker and you see some oil on the surface of the sauce. (looks shiny) The sauce will thicken and deepen as it cools.Tip – the longer you cook the more concentrated the flavor of your tomato sauce. I like to cook mine for at least an hour. Serve over pasta or use in any recipe that calls for marinara sauce.
Traduzione in Italiano:
Segna una X con un coltello sul fondo dei pomodori e mettili in acqua calda per 3-5 minuti. Portali fuori con un cucchiaio forato e mettili in acqua fredda. Scolare e raffreddare i pomodori fino a quando non sono caldi. Li hanno dedicati usando il mio metodo facile mostrato nel video.tip: segui il taglio che abbiamo fatto e sbuccia i pomodori, quindi apri il pomodoro e lascia cadere il seme. Metti i semi in uno scolapasta in modo da poter raccogliere tutti i succhi. Ottieni tutto il succo attorno ai semi premendo i semi pulsano la polpa di pomodoro e i succhi nella ciotola o il robot da cucina fino a che liscio. Suggerimento: la purea può essere congelata per un massimo di 3 mesi. Un buon metodo per conservare i pomodori quando sono in stagione in un forno olandese o una padella del fondo pesante, aggiungi olio, aglio, fiocchi freddi e cipolle. Salire fino a quando le cipolle sono traslucide. Il sapore è incredibile quindi, aggiungi le erbe secche, l’origano, il timo e il rosmarino. Seguito da zucchero di canna. Salire per 2 minuti fino a quando lo zucchero caramellano la punta: questo è il segreto del colore intenso in questa salsa. La caramellizzazione dello zucchero approfondirà il colore della nostra salsa in seguito, aggiungerà i pomodori preparati. Condire con sale, pepe e aggiungere le foglie di basilico. Fai bollire, quindi abbassa il fuoco e fai sobbollire a medio-basso per 30 minuti a un’ora o fino a quando la salsa è più spessa e vedi un po ‘di olio sulla superficie della salsa. (sembra lucido) La salsa si addenserà e si approfonderà mentre si raffredda. Mi piace cucinare il mio per almeno un’ora. Servire su pasta o utilizzare in qualsiasi ricetta che richiede salsa marinara.