Parmesan Crusted Chicken
11 Gennaio 2023Cut each chicken breast horizontally into two, so you have 8 slices. Use a mallet, meat tenderizer or rolling pin to flatten the pieces Tip – you can also ask your butcher to butterfly and prepare these for you as well. Pat dry the chicken pieces, season with salt and pepper. Set aside to marinate for a while In a bowl and whisk, combine egg, yogurt, mustard, salt, and pepper. Then, add the flour and combine well. Make sure there are no lumps.Tip- any lumps will prevent the mixture from sticking to the chicken and it will cook as lumps. Add the chicken pieces to the marinade and let marinate for 15 minutes to an hour.Tip – you can leave this to marinate for up to 2 hours. In a flat tray or plate, combine breadcrumb, and grated parmesan. Combine well. Tip – make sure you combine well so you don’t have patches of parmesan or breadcrumbs around the chicken Using a fork, pick a piece of chicken from the marinade and generously coat it with the parmesan breadcrumb mixture (see video).Tip – I like to use one hand for the wet chicken and the other for the dry breadcrumb mixture. This prevents the breadcrumbs from getting lump. Set aside while you do all the rest of the chicken pieces. Tip – you can prepare the coated chicken pieces and leave them in the fridge for up to 12 hours. To a frying pan (preferably non-stick), add 1 tbsp oil and 1 tbsp butter. Place three to four chicken pieces (do not overcrowd the pan).Tip – the butter gives the breadcrumbs a nice golden color. Let cook on one side without touching for one minute on medium-high. Reduce the heat to medium-low and cook the chicken for 2 minutes more.Tip – avoid turning too often as this will prevent you from getting that beautiful golden color. Flip the chicken, add another tablespoon of butter or oil as necessary. Cook on the second side for one minute on medium-high. Then, lower the heat and cook for another minute on medium-low.Tip – The one-minute high-heat cooking is what makes the crust crispy. But, be careful not to burn it. Remove the chicken on a clean paper hand towel to absorb excess fat. Continue with the rest of the chicken pieces. Tip – it is best to clean the pan if you have any burnt breadcrumbs otherwise the burnt crumbs will stick to the next batch of chicken and burn some more.
Traduzione in Italiano:
Taglia ogni petto di pollo in orizzontale in due, quindi hai 8 fette. Usa un mazzuolo, un battitore di carne o un mattarello per appiattire la punta dei pezzi: puoi anche chiedere al macellaio di farfalla e prepararli anche per te. Pat asciuga i pezzi di pollo, condire con sale e pepe. Metti da parte per marinare per un po ‘in una ciotola e frusta, unisci uova, yogurt, senape, sale e pepe. Quindi, aggiungi la farina e combina bene. Assicurati che non ci siano grumi. Aggiungi i pezzi di pollo alla marinata e lascia marinare per 15 minuti a un’ora. In un vassoio o un piatto piatto, unire il panbomb e il parmigiano grattugiato. Combina bene. Suggerimento: assicurati di combinarti bene in modo da non avere macchie di parmigiano o pangrattato intorno al pollo usando una forchetta, scegli un pezzo di pollo dalla marinata e ricoprilo generosamente con la miscela di pane per parmigine (vedi video) .tip – i Mi piace usare una mano per il pollo bagnato e l’altra per la miscela di pane a secco. Questo impedisce al pangrattato di ottenere un nodulo. Metti da parte mentre fai tutto il resto dei pezzi di pollo. Suggerimento: puoi preparare i pezzi di pollo rivestiti e lasciarli in frigorifero per un massimo di 12 ore. In una padella (preferibilmente antiaderente), aggiungere 1 cucchiaio di olio e 1 cucchiaio di burro. Metti da tre a quattro pezzi di pollo (non sovraffollare la padella). Tip: il burro dà al pangrattato di un bel colore dorato. Lasciare cuocere su un lato senza toccare per un minuto a medio-alto. Riduci il fuoco a medio -basso e cuoci il pollo per altri 2 minuti. Tip – Evita di girare troppo spesso in quanto ciò ti impedirà di ottenere quel bellissimo colore dorato. Capovolgi il pollo, aggiungi un altro cucchiaio di burro o olio, se necessario. Cuocere sul secondo lato per un minuto a medio-alto. Quindi, abbassare il fuoco e cuocere per un altro minuto su medio-bassa. Ma fai attenzione a non bruciarlo. Rimuovere il pollo su un asciugamano a mano pulito per assorbire il grasso in eccesso. Continua con il resto dei pezzi di pollo. Suggerimento: è meglio pulire la padella se si dispone di pangrattato bruciato, altrimenti le briciole bruciate si attaccheranno al prossimo lotto di pollo e bruceranno un po ‘di più.