Pesto Stuffed Chicken Breast
11 Gennaio 2023Pat dry the chicken and place it on a paper hand towel. This makes it easier to handle, and, the paper towel prevents it from moving (see video). Use a sharp paring or utility knife to cut a pocket on the side of the chicken breast. Season with salt and pepper. Use a spoon and fill the pocket you created with pesto. Coat the outside of the breast with any remaining pesto (see video). Secure the pocket with toothpicks (I used two toothpicks per breast – see video). In a bowl or tray, add the flour, and season with salt and pepper. In another bowl or tray, beat the egg, and season with salt and pepper. In a third bowl or tray, add the breadcrumbs, season with salt and pepper. Coat the stuffed chicken in flour, then the egg and finally the breadcrumbs. In a cast-iron pan or skillet – add the oil and butter. Then, add the chicken breast. Cook on medium-high for one minute then flip and cook on medium-high the other side for one minute. Lower the heat and cook for 2 to 3 minutes each on both sides until cooked thru (about 6 to 8 minutes in total). Remove from the heat. Serve with mashed potatoes or side salad.
Traduzione in Italiano:
Pat asciuga il pollo e posizionalo su un asciugamano di carta. Ciò semplifica la gestione e l’asciugamano di carta gli impedisce di muoversi (vedi video). Usa un coltello affilato o un coltello per tagliare una tasca sul lato del petto di pollo. Condire con sale e pepe. Usa un cucchiaio e riempi la tasca creata con il pesto. Richiedere l’esterno del seno con qualsiasi pesto rimanente (vedi video). Assicurare la tasca con stuzzicadenti (ho usato due stuzzicadenti per seno – vedi video). In una ciotola o un vassoio, aggiungi la farina e condisci con sale e pepe. In un’altra ciotola o vassoio, sbattere l’uovo e condire con sale e pepe. In una terza ciotola o vassoio, aggiungere il pangrattato, condire con sale e pepe. Richiedere il pollo ripieno nella farina, poi l’uovo e infine il pangrattato. In una padella o una padella in ghisa – aggiungi l’olio e il burro. Quindi, aggiungi il petto di pollo. Cuocere a livello medio-alto per un minuto, quindi capovolgi e cuoci l’altro lato alto per un minuto. Abbassare il fuoco e cuocere per 2-3 minuti ciascuno su entrambi i lati fino a cottura attraverso (circa 6-8 minuti in totale). Togliere dal fuoco. Servire con purè di patate o insalata laterale.