Pie Crust Recipe

Pie Crust Recipe

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Make sure the butter is chilled, so it can be cut into cubes. When cold, cut into small cubes. Measure the ingredients – place flour and salt in a metal bowl. Make sure you have cold water (you can also drop a few cubes of ice in a bowl of water). Use a fork, pastry blender, or your fingertips to cut the butter (and vegetable shortening) into the flour. Squish the butter and flour between your fingers until you have a fine breadcrumb consistency. Add the chilled water in three batches – only as much as you need. Gather all the crumbs into a ball. Wrap in plastic wrap and chill for at least an hour. Dust the work board with flour. Open the dough and roll carefully so it does not crack too much. Use your pie pan as a guide to know how big you need it. When you reach the desired size, transfer the dough without cracking. Roll the pastry over the rolling pin. Then, unroll it over the pan. Alternatively, fold the pastry in half then in quarter. Place it on the pie pan and open the folds (I showed you how to do this when we did the double pie crust). Gently fit it to the pie pan, especially in the bottom edges. Cut the excess from the edges leaving a ½ inch for crimping. Fold the excess under so you have a pretty round edge. Crimp the edge by forming a V shape with your thumb and index finger. Let cool in the fridge for 15 minutes. Meanwhile, preheat the oven at 200 C / 390 F. Line the pie with parchment paper, then, fill the center with pie weights or baking beans. Bake for 15 minutes. Then, remove the pie weights and parchment paper. Add the filling and bake it further for as long and necessary – until the filling is cooked. If the pie edges get too dark, just tent the edges with foil or pie shield to prevent it from becoming too dark.

Traduzione in Italiano:

Assicurati che il burro sia raffreddato, quindi può essere tagliato a cubetti. Quando è freddo, tagliati a cubetti. Misura gli ingredienti: posizionare farina e sale in una ciotola di metallo. Assicurati di avere acqua fredda (puoi anche far cadere alcuni cubetti di ghiaccio in una ciotola d’acqua). Usa una forchetta, un frullatore di pasticceria o una punta delle dita per tagliare il burro (e l’accorciamento della verdura) nella farina. Squish il burro e la farina tra le dita fino a quando non hai una bella consistenza per il pane. Aggiungi l’acqua refrigerata in tre lotti – solo quanto hai bisogno. Raccogli tutte le briciole in una palla. Avvolgere in un involucro di plastica e raffreddare per almeno un’ora. Spolverare la tavola da lavoro con farina. Apri l’impasto e rotola attentamente in modo che non si rompa troppo. Usa la tua padella come guida per sapere quanto ne hai bisogno. Quando raggiungi la dimensione desiderata, trasferire l’impasto senza crack. Arrotolare la pasta sul mattarello. Quindi, srotolalo sulla padella. In alternativa, piegare la pasta a metà poi nel quarto. Mettilo sulla padella e apri le pieghe (ti ho mostrato come farlo quando abbiamo fatto la doppia crosta di torta). Monderlo delicatamente alla padella, specialmente nei bordi inferiori. Taglia l’eccesso dai bordi lasciando un ½ pollice per la crimpatura. Piega l’eccesso sotto in modo che tu abbia un bordo rotondo piuttosto rotondo. Crimpa il bordo formando una forma a V con il pollice e l’indice. Lasciare raffreddare in frigorifero per 15 minuti. Nel frattempo, preriscaldare il forno a 200 c / 390 F. rivestire la torta con carta pergamena, quindi riempi il centro con pesi per torte o fagioli da forno. Cuocere per 15 minuti. Quindi, rimuovere i pesi della torta e la carta pergamena. Aggiungere il ripieno e cuocerlo ulteriormente per quanto tempo e necessario – fino a quando il ripieno è cotto. Se i bordi della torta diventano troppo scuri, basta tentare i bordi con un foglio o lo scudo della torta per evitare che diventi troppo scuro.