Pink Champagne Buttercream

Pink Champagne Buttercream

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Crush the cherries slightly to bruise them. Place champagne and cherries in a saucepan on low heat. Reduce the liquid to almost &frac13 of its original quantity. Set aside covered to cool.Tip – by reducing the liquid we intensify the flavor while still keep the quantity the same. In the bowl of a stand mixer with the paddle attachment, cream the butter for a minute until creamy. Add the champagne reduction, salt, champagne extract, and vanilla extract – whip a minute more Next, add powdered sugar one cup at a time until light and fluffy. If necessary you can add more champagne or whipped cream for consistency.Tip – If you want to pipe firm swirls I recommend not adding too much liquid. Do a taste test and check if too stiff or still grainy. If necessary add one to two tbsp fresh cream or champagne. Whip some more.Tip – Powdered sugar made with beet sugar tends to stay grainy and may need more liquid to dissolve. Personally, I prefer to use powdered sugar made with cane sugar. For cupcakes shown above – Fill a piping bag with buttercream and a large star piping tip/nozzle. Pipe a generous swirl on each cupcake. Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Schiaccia leggermente le ciliegie per lividerle. Metti champagne e ciliegie in una casseruola a fuoco basso. Ridurre il liquido a quasi e frac13 della sua quantità originale. Metti da parte coperto su raffreddamento.tip – riducendo il liquido intensifichiamo il sapore pur mantenendo la quantità uguale. Nella ciotola di un miscelatore da supporto con l’attacco a paletta, crema il burro per un minuto fino a quando è cremoso. Aggiungi la riduzione dello champagne, il sale, l’estratto di champagne ed estratto di vaniglia: frusta un minuto in più, aggiungi lo zucchero a velo una tazza alla volta fino a quando è leggera e soffice. Se necessario, puoi aggiungere più champagne o panna montata per coerenza. Fai un test del gusto e controlla se troppo rigido o ancora granuloso. Se necessario, aggiungi una a due cucchiai di crema fresca o champagne. Montare un po ‘di più. Lo zucchero a velo a polvere fatto con zucchero di barbabietola tende a rimanere granuloso e potrebbe aver bisogno di più liquido per dissolversi. Personalmente, preferisco usare lo zucchero a velo a base di zucchero di canna. Per i cupcake mostrati sopra: riempire un sacchetto di tubazioni con crema di burro e una grande punta/ugello per tubazioni a stella. Pipa un generoso turbinio su ogni cupcake. Divertiti!