Pistachio Matcha Ice Cream

Pistachio Matcha Ice Cream

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Place the matcha or green tea powder in a small bowl. Add the hot water and mix to a smooth paste. In the bowl of a stand mixer, with the paddle attachment, whip the whipping cream until almost stiff peaks. Pro tip – The more you whip the cream the fluffier the ice cream. But, do not overwhip or you will churn the whipping cream into butter. Next, add the condensed milk and vanilla bean paste. Mix a minute more to combine. Then, add matcha paste and combine well. Finally, sprinkle the chopped pistachio nuts. Fold gently leaving some above ice cream. Pour into an ice cream storage container and freeze for at least 4 hours or overnight. Pro tip – For the creamiest ice cream, thaw the container for at least 10 minutes before you attempt to scoop the ice cream. This will soften any ice crystals. Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Metti il ​​matcha o il tè verde in polvere in una piccola ciotola. Aggiungi l’acqua calda e mescola a una pasta liscia. Nella ciotola di un miscelatore da supporto, con l’attacco a paletta, frusta la panna a monte fino a picchi quasi rigidi. Suggerimento professionale: più frusta la crema più soffice è il gelato. Ma non sopravvivere o sfornare la panna montata nel burro. Quindi, aggiungi il latte condensato e la pasta di vaniglia. Mescola un minuto in più da combinare. Quindi, aggiungi la pasta di matcha e combina bene. Infine, cospargi le noci a pistacchio tritate. Piega delicatamente lasciando un po ‘di gelato sopra. Versare in un contenitore per la conservazione del gelato e congelare per almeno 4 ore o durante la notte. SUGGERIMENTO PRO – Per il gelato più cremoso, scongelare il contenitore per almeno 10 minuti prima di tentare di raccogliere il gelato. Questo ammorbiderà eventuali cristalli di ghiaccio. Divertiti!