Quick Chicken Tikka Masala in 20 mins

Quick Chicken Tikka Masala in 20 mins

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Cut chicken pieces into small bite-size pieces Season with salt and pepper. In a glass or ceramic bowl prepare marinade (do not use metal). Add the yogurt, all the dry spices including salt and pepper. Add the chicken pieces and coat well. Lastly, add the lemon juice and oil If using food color add now (note above I have not used any food color). Again mix well to coat. Heat a saute pan on medium-high heat. Add the chicken piece with all the marinade. Toss and stir the pieces around while keeping the heat on medium to high. The chicken will release the juices and the high heat will reduce it immediately giving the yogurt that smoked flavor. Continue to cook on medium – stirring often until chicken is cooked (6 to 10 minutes) Lastly, add the tomato paste and sour cream – Cook for a minute and turn the heat off. Taste and adjust seasoning and consistency. If necessary add more water to make gravy (I served these with chapati so I made less gravy) Sprinkle with cilantro leaves if desired.

Traduzione in Italiano:

Tagliare i pezzi di pollo in piccoli pezzi di dimensioni di una stagione con sale e pepe. In una ciotola di vetro o ceramica preparare la marinata (non usare il metallo). Aggiungi lo yogurt, tutte le spezie asciutte tra cui sale e pepe. Aggiungi i pezzi di pollo e ricopri bene. Infine, aggiungi il succo di limone e l’olio se si utilizza il colore alimentare Aggiungi ora (nota sopra non ho usato alcun colore alimentare). Mescola di nuovo bene per ricoprire. Scaldare una padella a fuoco medio-alto. Aggiungi il pezzo di pollo con tutta la marinata. Lancia e mescola i pezzi mantenendo il fuoco da medio a alto. Il pollo rilascerà i succhi e il calore alto lo ridurrà immediatamente dando allo yogurt quel sapore affumicato. Continua a cuocere a medio: mescolando spesso fino a quando il pollo non viene cotto (da 6 a 10 minuti), aggiungi la pasta di pomodoro e la panna acida – cuocere per un minuto e spegnere il fuoco. Assaggia e regola il condimento e la coerenza. Se necessario, aggiungi più acqua per rendere il sugo (ho servito questi con chapati, quindi ho fatto meno sugo) cospargere con foglie di coriandolo se lo si desidera.