Quick One Pot Vegetable Rice
11 Gennaio 2023If using basmati or Asian rice it’s best to wash and soak for 30 mins before cooking. Drain and set aside. In a skillet, saute’ onions, garlic, and ginger in oil for about 2 minutes until translucent.Tip – Use a wide face skillet for cooking rice to ensure even cooking. Add cinnamon, bay leaves, carrots, peas, and green beans – saute a minute more. Next, add the rice and cook on medium heat for two minutes so the rice is well coated with the oil. Add stock, fresh herbs – and stir well. Season with salt and pepper. Let come to a boil – then lower the heat to a minimum low. Cover the pan and let cook on low for 15 minutes undisturbed. After 15 minutes – switch the heat off and let the rice rest for 10 minutes.Tip – the rice will continue to cook in the residue heat making it light and fluffy. When ready to serve – fluff the rice with a fork. Garnish with more fresh herbs.
Traduzione in Italiano:
Se si utilizza Basmati o il riso asiatico è meglio lavare e immergersi per 30 minuti prima di cucinare. Scolare e mettere da parte. In una padella, saltare le cipolle, l’aglio e lo zenzero in olio per circa 2 minuti fino a traslucido. Aggiungi cannella, foglie di baia, carote, piselli e fagiolini – saltare un minuto in più. Quindi, aggiungi il riso e cuoci a fuoco medio per due minuti in modo che il riso sia ben rivestito con l’olio. Aggiungi brodo, erbe fresche e mescola bene. Condire con sale e pepe. Lascia che arrivi a ebollizione – quindi abbassa il calore a un minimo minimo. Copri la padella e lasciate cuocere in basso per 15 minuti indisturbato. Dopo 15 minuti: spegnere il fuoco e lasciare riposare il riso per 10 minuti. Tip: il riso continuerà a cuocere nel calore dei residui rendendolo leggero e soffice. Quando è pronto per servire – Fluff il riso con una forchetta. Guarnire con più erbe fresche.