Raspberry Doughnuts  Sufganiyot

Raspberry Doughnuts Sufganiyot

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Dry ingredients – In a bowl combine flour, salt, and grated nutmeg. Yeast – In a bowl of a stand mixer with the hook attachment, combine warm milk, sugar, yeast, egg, and vanilla. Add the flour to the yeast mixture and combine well until all the flour is incorporated. Add the butter and combine well again. Then knead for 3 minutes on the stand mixer or 5 minutes by hand. Tip – Avoid adding too much extra flour when kneading. We want a soft, elastic, slightly sticky dough Place the dough in an oiled bowl and let rise for 60 to 90 minutes or until double in volume. Once double in volume – invert on a floured surface. Divide the dough into 2 sections. Then, divide each section into 6 – making 12 doughnutsTip – Always make one or two mini doughnuts for the purpose of testing oil temperature. Roll each portion into a ball and place it on a parchment-line baking tray dusted with flour to prevent sticking.Tip – Roll each piece into a smooth ball. Gather the seams and roll between your palms until you have a smooth ball. If the balls are not smooth, your doughnuts will look cracked. Once all the balls are rolled, flatten it slightly. Cover the baking tray with a clean kitchen cloth to prevent the donuts from drying.Tip – Flattening will ensure you have a doughnut shape when it rises and deep-fries as compare to a ball Place the donuts in the fridge for about an hour to prove again, or until almost double in volume.Tip -They will rise and be cold but easier to handle when chilled. Alternatively, you can let them rise at room temperature for 30 minutes. Heat cooking oil in a large pot or deep fryer to about 350 °F to 360 °FTip – You don’t want the oil too hot. They need to be cooked inside before they brown on the outside. If the oil is too hot the donuts will get too dark or stay uncooked inside. Add a mini doughnut to test the oil. Once the oil is ready – add two or three doughnuts at a time.Tip- You need enough oil so the doughnuts will float, and not touch the bottom of the pot. Do not crowd the pan as the temperature of the oil will drop/cool down too fast. The doughnuts should rise in 30 secs as they puff. Cook for 30 seconds on one side then flip and let cook another 30 seconds on the other side. You will need about 2 to 3 minutes for each donut to cook and be beautifully brown. Remove onto a paper towel and let cool for 10 minutes before you fill and serve. Whip the cream with powdered sugar and cornstarch. Combine the whipped cream, raspberry puree, and vanilla. Add your filling in a piping bag with a bismark piping tip or similarTip – Depending on your filling let the donuts cool for at least 10 minutes before you fill them or the filling will melt. Dust with powdered sugar if desired. Top with more filling on the top, or jam (optional) Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Ingredienti asciutti: in una ciotola unire farina, sale e noce moscata grattugiata. Lievito – In una ciotola di un miscelatore da supporto con l’attacco del gancio, unire latte calda, zucchero, lievito, uovo e vaniglia. Aggiungi la farina alla miscela di lievito e combina bene fino a quando tutta la farina non è incorporata. Aggiungi il burro e combina di nuovo bene. Quindi impastare per 3 minuti sul mixer stand o 5 minuti a mano. Suggerimento: evita di aggiungere troppa farina extra quando impasta. Vogliamo un impasto morbido, elastico, leggermente appiccicoso posizionare l’impasto in una ciotola oliata e lasciarla salire per 60-90 minuti o fino al doppio in volume. Una volta raddoppiato in volume – invertire su una superficie infarinata. Dividi l’impasto in 2 sezioni. Quindi, dividi ogni sezione in 6 – facendo 12 doughnutstip – fai sempre una o due mini ciambelle allo scopo di testare la temperatura dell’olio. Arrotolare ogni porzione in una palla e posizionarla su una teglia da forno a coda di pergamena spolverata di farina per evitare di attaccare. Raccogli le cuciture e rotola tra i palmi fino a quando non hai una palla liscia. Se le palline non sono lisce, le ciambelle appariranno. Una volta che tutte le palline sono arrotolate, appiattile leggermente. Copri la teglia con un panno da cucina pulito per impedire alle ciambelle di asciugare. Ancora una volta, o fino a quando quasi il doppio in volume. In alternativa, puoi lasciarli aumentare a temperatura ambiente per 30 minuti. Scaldare l’olio da cucina in una pentola grande o una friggitrice a circa 350 ° F a 360 ° FTIP – Non vuoi l’olio troppo caldo. Devono essere cotti all’interno prima di dorare all’esterno. Se l’olio è troppo caldo, le ciambelle diventeranno troppo scure o rimarranno crude all’interno. Aggiungi una mini ciambella per testare l’olio. Una volta che l’olio è pronto – aggiungi due o tre ciambelle alla volta. Tip- Hai bisogno di olio sufficiente in modo che le ciambelle galleggano e non tocchi il fondo della pentola. Non affollarsi la padella poiché la temperatura dell’olio cade/si raffredderà troppo velocemente. Le ciambelle dovrebbero salire a 30 secondi mentre sbuffano. Cuocere per 30 secondi su un lato, quindi capovolgi e lascia cuocere altri 30 secondi dall’altra parte. Avrai bisogno di circa 2-3 minuti per ogni ciambella per cucinare ed essere meravigliosamente marrone. Rimuovere su un tovagliolo di carta e lasciare raffreddare per 10 minuti prima di riempire e servire. Montare la panna con zucchero a velo e amido di mais. Unisci la panna montata, la purea di lampone e la vaniglia. Aggiungi il riempimento in una borsa per tubazioni con una punta di tubazioni bismark o una sommura, a seconda del ripieno, lascia raffreddare le ciambelle per almeno 10 minuti prima di riempirle o il ripieno si scioglierà. Spolverare con zucchero a velo se lo si desidera. Top con più riempimento in cima o inceppamento (opzionale) Divertiti!