Roasted Potatoes  Lemon and Dill

Roasted Potatoes Lemon and Dill

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Preheat oven at 190 C / 380 F Clean, peel potatoes. Using a sturdy chopping board and chef’s knife chop potatoes into 2 inch- cubes. Boil the potatoes for 3 minutes until they are tender but not soft. They will continue to cook in the oven. Drain in a colander and keep warm. Chop red onions into thin slices and separate them. In a baking dish or baking tray – combine the onions, garlic, chopped dill, lemon juice, lemon zest, and olive oil. Squish with your hands so the onions get massaged with the marinade. Tip – massaging the onions will ensure they release all their juices and become crisper when baking. Add the potatoes – season with salt and pepper. Combine well. Tip – Cover the dish briefly with a lid and shake the pan well so the potatoes are coated with the oil and slightly bruised too. This will give some crisp edges Bake uncovered for 30 to 40 minutes turning every 15 minutes so they brown evenly on all sides. Garnish with more fresh dill and lemon slices.

Traduzione in Italiano:

Preriscalda il forno a 190 C / 380 F pulito, patate a buccia. Usando un robusto tagliere e il coltello da chef tagliare le patate in cubi da 2 pollici. Fai bollire le patate per 3 minuti fino a quando non sono tenere ma non morbide. Continueranno a cucinare nel forno. Scolare in uno scolapasta e stare al caldo. Tritare le cipolle rosse in fette sottili e separarle. In una teglia o un vassoio da forno: unire le cipolle, l’aglio, l’aneto tritato, il succo di limone, la scorza di limone e l’olio d’oliva. Svolgi con le mani in modo che le cipolle vengano massaggiate con la marinata. Suggerimento: massaggiare le cipolle assicurerà che rilascino tutti i loro succhi e diventino più nitidi durante la cottura. Aggiungi le patate: condire con sale e pepe. Combina bene. Suggerimento: copri brevemente il piatto con un coperchio e scuoti bene la padella in modo che le patate siano ricoperte di olio e anche leggermente contusa. Ciò darà alcuni bordi croccanti scoperti per 30-40 minuti girando ogni 15 minuti in modo che siano dorati uniformemente su tutti i lati. Guarnire con più aneto e fette di limone.