Semolina Cake with Cranberry and Almonds
11 Gennaio 2023Preheat the oven to 325°F / 165°C / Gas Mark. Grease and line a 9-inch bundt pan or one 9-inch square cake pan Dry ingredients – In a bowl, combine the semolina, almond meal, flour, salt, baking powder, and spices. In the bowl of a stand mixer with the paddle attachment, cream the butter, sour cream, and sugar until light and fluffy.Tip – make sure the butter is at room temperature so it creams well and not get lumpy Add the vanilla extract followed by the eggs one at a time.Tip – adding room temperature eggs one at a time will prevent the batter from curdling. Add the flour and milk in three additions. Lastly, fold in the dried cranberries and almond flakes.Tip – do not overmix at this point or the fruits will sink to the bottom. Pour into the prepared baking pan. Bake in the preheated oven on the middle rack for 45 to 55 minutes until a skewer inserted in the center comes clean Cool in the pan for 10 minutes then invert onto a cooling rack and cool completely. Dust with powdered sugar and Enjoy!
Traduzione in Italiano:
Preriscaldare il forno a 325 ° F / 165 ° C / GAS. Ungere e rivestire una padella Bundt da 9 pollici o una tortiera quadrata da 9 pollici per ingredienti secchi-in una ciotola, unire la semola, il pasto di mandorle, la farina, il sale, il lievito e le spezie. Nella ciotola di un mixer da supporto con l’attacco a paletta, la crema il burro, la panna acida e lo zucchero fino a quando non si leggono e soffice. Le uova una alla volta. Aggiungi la farina e il latte in tre aggiunte. Infine, piega nei mirtilli secchi e nei fiocchi di mandorle. Versare nella teglia preparata. Cuocere in forno preriscaldato sul rack centrale per 45-55 minuti fino a quando uno spiedino inserito al centro diventa pulito fresco nella padella per 10 minuti, quindi invertire su una griglia di raffreddamento e raffreddare completamente. Polvere con zucchero a velo e divertiti!