Sheet Pan Lemon Chicken with Mushrooms Roasted Garlic and Caramelized Onions
11 Gennaio 2023Preheat oven at 200 C / 400 F. Prepare baking pan – Line a 15 x 10 sheet pan with foil or parchment paper for easy clean-up. Spray pan – or spread the parchment or foil with oil. Season chicken – In a large bowl, season the chicken with salt and pepper. Prepare marinade – In a small bowl, combine the olive oil, dried oregano, rosemary, minced garlic, red pepper flakes, salt, pepper, lemon juice Spread over sheet pan – Place the chicken on the foil surrounded by the mushrooms, sliced onions, whole garlic cloves, and lemon slices. Coat everything – Pour the marinade over the whole pan and toss everything to coat. Bake – Roast in the oven on the middle rack for about 35 to 40 minutes. (if using a thermometer the internal temperature of the chicken should read 165F). Rest – Let the chicken rest for at least 10 minutes before serving.
Traduzione in Italiano:
Preriscaldare il forno a 200 C / 400 F. Preparare la teglia-rivestimento una padella da 15 x 10 con carta per fogli o pergamena per una facile pulizia. Spruzzare la padella – o allargare la pergamena o la pellicola con olio. Condisci il pollo: in una ciotola capiente, condire il pollo con sale e pepe. Prepara la marinata – in una piccola ciotola, unisci l’olio d’oliva, il origano secco, il rosmarino, l’aglio tritato, i fiocchi di peperoncino, il sale, il pepe, il succo di limone sparso sulla teglia – posiziona il pollo sul foglio circondato dai funghi, cipolle affettate, spicchi d’aglio interi e fette di limone. Ricopri tutto: versa la marinata su tutta la padella e getta tutto per ricoprire. Cuocere: arrostire nel forno sulla griglia centrale per circa 35-40 minuti. (Se si utilizza un termometro, la temperatura interna del pollo dovrebbe leggere 165F). Riposa: lascia riposare il pollo per almeno 10 minuti prima di servire.